Oddih v apartmajih Vitranc Kranjska Gora

kranjska gora

Ob koncu letošnjega poletja je prišel čas, da tudi mi izkoristimo turistične bone. Že pred časom sva se s Katjo odločila, da bo naša destinacija Kranjska Gora, ki je super izhodišče za številne pohode in izlete. Lani smo se z avtodomom potepali po Gorenjski, takrat smo nekaj dni bivali v kampu Špik in smo tako večkrat prišli v Kranjsko Goro s kolesi. Lani smo si tako pogledali jezero Jasna, Zelence, šli na pohod v Tamar, obiskali Kekčevo deželo itd.

Kranjska Gora je naselje, kjer živi okrog 1.500 prebivalcev. Nahaja se v središču občine Kranjska Gora in pomembno zimsko-letno središče, ki leži v zgornjem delu Savske doline, kjer se Pišnica izliva v Savo Dolinko. Na razvoj Kranjske Gore sta zelo vplivala dva dogodka. Prvi je ta, da se je v začetku 19. stoletja zgradila cesta čez Vršič in tako je Kranjska Gora pridobila na strateški pomembnosti. Drugi pomembni dejavnik pa je bil izgradnja planiške velikanke, ki je pomembno vplivala na turistični razvoj Kranjske Gore.

Glede na to, da sva bila s Katjo pri rezervaciji pozna, nisem bil prepričan ali bo sploh prosta kakšna nastanitev. Že dlje časa na Instagramu in Facebooku spremljam podjetje Hit Alpinea, zato sem se najprej obrnil na njih. In dobil sem hiter odgovor, da imajo v želenem obdobju prosto mesto v apartmajih Vitranc. Po hitrem pregledu lokacije in fotografij apartmajev sva še isti dan naredila rezervacijo.

V Kranjski Gori smo bivali 5 dni. In lahko rečem, da smo se imeli izjemno. Nad apartmaji Vitranc smo bili zelo navdušeni, nahajajo se v samem centru, tako da smo imeli vse na dosegu roke. S Katjo naju je presenetila velikost in prostornost apartmaja. Apartma je opremljen s kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo, kopalnico, balkonom z mizo in stoli ter spalnico s tremi posteljami.

Vsi prostori so res prostorni in čisti, morda je bila edino kuhinja malo premajhna, vendar nas to ni motilo, saj s kuhanjem nismo izgubljali preveč časa, saj smo želeli biti čim več na zraku. Pred apartmaji je tudi možno brezplačno parkiranje.

Ker apartmaji spadajo pod Hit Alpinea je možno koristiti vse storitve iz hotele. Tako smo se en dan kopali v Ramada Resortu, punce so se udeležile različnih animacijskih dejavnosti v sklopu hotela – en večer je bil tudi otroški kino, kjer se je predvajal seveda film Kekec. 🙂

Kaj vse lahko počnemo v Kranjski Gori?

V Kranjski Gori bi zagotovo lahko bili 14 dni in nam ne bi zmanjkalo idej za aktivnosti. Vsak dan smo poskušali biti čim več na zraku, na srečo je vreme to dopuščalo, le en dan je deževalo, takrat pa smo izkoristili za kopanje na bazenih.

Mi smo v teh petih dneh počeli naslednje.

Kraljevski kolesarski krog: Kranjska Gora – Vršič – Mangart – Predel – Kranjska Gora

V soboto popoldan smo prišli v Kranjsko Goro. V nedeljo pa sem imel v planu pravi kolesarski podvig. Zgodaj zjutraj sem se cestnim kolesom odpravil na kraljevski krog, najprej iz Kranjske Gore na Vršič, nato spust v dolino Trente, nato do Loga pod Mangartom in nato vzpon do Mangartskega sedla in nazaj na mejni prehod Predel, nato v Italijo in do Trbiža in od tam dalje po kolesarski stezi do Kranjske Gore.

Kako sem se imel na izjemnem kolesarskem izletu lahko preverite TUKAJ.

s kolesom na mangart
Na vrhu Mangartskega sedla

Kopanje v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora

V ponedeljek zjutraj je deževali, zato smo dopoldan izkoristili za kopanje v hotelskem kompleksu Ramada Resort. Moram priznati, da je bilo prav prijetno, punce so uživale, jaz pa sem si malo odpočil mišice, ki sem jih na kolesu naprezal dan prej.

Bazeni v Ramada Resortu so super popestritev, ko je v Kranjski Gori slabo vreme ali ko si želite zgolj odpočiti po kakšnem aktivnem dnevu. Največkrat pa so bazeni atrakcija za najmanjše, ki zagotovo najbolj uživajo v čofotanju.

Športni park Pišnica – Kranjska Gora

V športnem parku Pišnica in ob jezeru Jasna smo bili na tokratnih počitnicah dvakrat. Vedno smo se iz apartmaja odpravili peš do športnega parka Pišnica, do koder vodi peš pot ob reki Pišnici. Tukaj si lahko pogledate lokacijo športnega parka Pišnica.

Športni park je prav poseben in unikaten v pravem pomenu besede. Del igral in športnih pripomočkov se namreč nahaja pod kozolcem, tako da je možna tudi vadba ob slabem vremenu. V parku je več otroških igrišč in tudi vadbišč za starejše, tako da je primeren za vse generacije.

Jezero Jasna

Od športnega parka Pišnica pa do jezera Jasna je zgolj nekaj minut hoje. Jezero Jasna smo obiskali že lani in seveda nam je bilo všeč.

Super se je sprehoditi okrog jezera, si namočiti noge v ledeni vodi in se povzpeti na razgledni stolp ob jezeru. Gostinske ponudbe ob jezeru Jasna je dovolj, tako da si lahko vedno privoščite tudi kakšno kavo, sok ali pivo. 🙂 Naše punce si vedno zaželijo najraje sladoled, kako pa drugače ne. 🙂

Pohod do Koče v Krnici

V torek smo imeli pravi športni dan. S Katjo sva se odločila, da se odpravimo do Koče v Krnici. Pot v dolino Krnica je nezahtevna, to sva si namreč želela, glede nato, da je Liza stara dobre tri leta in da se vedel, da jo bom velik del poti tudi nosil na ramenih.

Pot do koče v tej kotanji je res izjemna in ponuja lepe razglede po okoliških vrhovih kot so Velika Dnina, Male in Velike Ponce, Škrlatica, Prisojnik, Razor.

Pot je nezahtevna, koča se nahaja na nadmorski višini 1113 metrov, naredili smo nekaj manj kot 300 metrov višinske razlike. Moram pa zelo pohvaliti punce, namreč peš smo se odpravili iz apartmaja v Kranjski Gori, kar pomeni, da smo vse skupaj hodili več kot 4 ure in naredili 16 km. Izjemno res. Liza seveda poti ni zmogla sama, zato sem jo veliko časa nosil na vratu, a kljub temu je zagotovo prehodila nekaj km.

Če bi se tudi vi želeli odpraviti na družinski pohod do Koče v Krnici, boste TUKAJ našli vse informacije.

koča v krnici
Pred kočo v Krnici

Slap Peričnik

Naš zadnji izlet je bil obisk slapa Peričnik, ki smo si ga pogledali prvič. Z avtom smo se pripeljali do Mojstrane, kjer smo parkirali ob Triglavski Bistrici. Slap Peričnik je zaščiten kot naravna dediščina in je res izjemno lep slap, in možno si ga je pogledati iz različnih zornih kotov. Na voljo je tudi krožna pot.

Slap Peričnik je tudi svetovna znamenitost predvsem zato, ker se le malo kjer na svetu lahko sprehodimo povsem za slapom.

Po ogledu slapa smo se zapeljali še do Aljaževega doma v dolini Vrata. Od tukaj smo lahko z daljnogledom občudovali vrh Triglava, od tukaj se namreč vidi Aljažev stolp in lahko smo opazovali planince na vrhu Triglava.

Dodaj odgovor