Zgodba

Sem Marko Bauman in sem že od nekdaj velik navdušenec nad spletom in možnostmi, ki jih ta ponuja. Sem iz tiste generacije, ki nam dostop do interneta še ni bil položen v zibelko. Z njim sem se prvič spoznal ob koncu osnovne in v začetku srednje šole. Še zelo dobro se spomnim piskanja modema, ko sem se povezoval na internet, in upanja, da Irc (mIRC) ne bo prezaseden in da bom lahko prišel v želeno klepetalnico.

Že leta 2000 sem imel svoj “Facebook” oz. predstavitveno stran, ki sem jo naredil v frontpagu. Nekaj let kasneje pa sem naredil prodajno spletno stran, na kateri sem ponujal storitev snemanja porok. Kupil sem si povprečno digitalno kamero, se naučil montaže in že sem bil pripravljen na študentsko delo.

Ker takrat v tej niši ni bilo veliko spletnih strani, ki bi ponujale storitve snemanja, sem bil hitro prvi možni rezultat v iskalnikih (Najdi.si, Google) in tako sem kar nekaj let imel zasedene vse možne termine. Prav na smeh mi gre, ko se spomnim, da se je na skoraj na vsaki poroki našel kakšen svat, ki je imel precej boljšo kamero od mene. 🙂

Od leta 2007 sem zaposlen v podjetju Intera, d. o. o., kjer izdelujemo poslovne spletne aplikacije. V podjetju sem zadolžen za vodenje produktnega razvoja, vključujem se tudi v marketing in prodajo. Smo super ekipa in uživam v svojem delu.

S Katjo sva skupaj že polovico svojega življenja, zadnjih 10 let sva tudi poročena. Imava tri hčerke: Hana je stara 10 let, Neža 8 let, Liza pa 4. Oba zelo rada odkrivava nove kraje, uživava tako na morju kot na snegu. Zadnja leta se preizkušava tudi v avtodomarstvu in v tem neizmerno uživava. Veselje do potovanj in do aktivnega preživljanja prostega časa prenašava tudi na najine hčerke.

Jaz se zelo rad ukvarjam tudi s športom, predvsem tek in kolesarjenje sta mi zelo blizu.

marko bauman

Gremo na off je v osnovi popotniško-izletniški blog, ki sem ga pričel ustvarjati maja 2016. V nekem trenutku sem začutil potrebo po dodatnem ustvarjanju na spletu. Vedel sem, da časa nimam na pretek, zato sem iskal nekaj, kar bi lahko delal občasno, pri tem sproščal svojo kreativnost in hkrati ustvarjal nek trajnostni izdelek, ki bo nekaj vreden tudi čez 20 let.

Ideja za pisanje bloga se je tako ponudila kar sama, saj je bilo bloganje v letu 2016 precej popularno. Izbral sem si nišo popotniškega (avtodomarskega) bloga, saj z družino zelo radi potujemo, hodimo na izlete in smo nasploh radi na prostem. Tako sem ustvaril spletni blog naoff.si in pričel z ustvarjanjem. Na blogu boste našli tudi vloge iz različnih lokacij, ki smo jih obiskali.

Glavni namen bloga je podajanje idej za enodnevne in večdnevne izlete, različna potovanja in potepanja z avtodomi ter beleženje naših družinskih spominov. Ob prvi objavi na blogu sem zapisal: “Za našo družino želim dokumentirati naše skupne trenutke, da bomo lahko 31. 12. 2033 obujali spomine.”

gremo na off družinska