Popotniški plani v letošnjem letu 2022

mljet

3, 2, 1, zimskega spanja bo kmalu konec. 🙂 Pomlad prebuja tudi naju s Katjo in zadnjih nekaj tednov sva aktivno delala na našem popotniškem planu za to leto. Upava le, da se bodo vse norosti v svetu čim prej končale in da bomo spet lahko sproščeno in brez cmoka v grlu uživali ob raziskovanju novih krajev.

Najin popotniški plan v tem letu je zanimiv in pester. Lahko bi rekel, da sva splanirala vsega po malem. 🙂 Spodaj naštevam vse aktivnosti, ki jih planirava v tem letu.

  • Kolesarski izleti – Tisti, ki me spremljate že zagotovo veste, da sem navdušen rekreativni kolesar in najbolj uživam pri premagovanju najrazličnejših vzponov, ki me vedno nadgradijo z izjemnimi razgledi. Tako tudi letos planiram nekaj kolesarskih izletov, na katerih bom lahko premagoval tudi višinske metre. Pri tem pa se mi bo pridružila tudi Katja! 🙂 In sicer sva se dogovorila za izposojo električnega kolesa v podjetju Elpec (več o tem v prihodnje). Tako bom letos pri svojih kolesarskih podvigih imel družbo žene, kar se izjemno veselim. 🙂
s kolesom na mangart
  • Potovanje z avtodomom po Toskani – V mesecu maju se bomo z avtodomom odpravili v Italijo, kjer bomo en teden raziskovali Toskano. Naš glavni cilj bo: obisk nacionalnega parka Cinque Terre, obisk mest Siena, Pisa, San Gimignano in še kaj. Izogibali se bomo večjim mestom, saj smo veliko raje v manjših mestecih, vasicah in na deželi. Avtodom že imamo rezerviran pri Avtodomar.si in vsi že komaj čakamo, da se spet odpravimo s hišo na kolesu na pot. Sedaj pa samo še držim pesti, da cena dizla ne bo zrasla na 3 € na liter.
z avtodomom po gorenjski
  • Hrvaška obala – Dobra dva tedna bomo preživeli ob Jadranskem morju. V začetku julija planiramo dopust v Pirovcu, ob koncu julija pa bomo en teden preživeli tudi na nam zelo ljubem Mljetu. Na Mljetu smo bili že pred šestimi leti in takrat smo se v ta izjemno lep dalmatinski otok na jugu Dalmacije zaljubili. Namestitev smo si že rezervirali v vasici Saplunara, v istem apartmaju Posta, kot pred leti. Lokacija apartmaja je izjemna, prav tako nam je všeč plaža Mala Saplunara, ki je v neposredni bližini apartmaja.
Saplunara - Blace
  • Tour de France – S Katjo se bova poleti, ko bodo punce na počitnicah pri starih starših, sama odpravila za nekaj dni v Francijo. In ne boste verjeli, ta predlog je podala Katja, ki se je ob lanskem obisku Tour de France povsem navdušila nad največjim kolesarskim spektaklom na svetu. 🙂 V Francijo bova vzela tudi kolesi in zraven ogledov najbolj znamenitih etap, si želiva prekolesariti tudi kakšen prelaz. Odločila sva se, da bova v Francijo šla z avtom in kampirala v kampih, ki jih bova sproti poiskala. Ni skrivnost, da sva v prvi vrsti največja navijača Primoža, takoj za njim pa navijava seveda za prav vse Slovence. Ko smo lani želeli videti Primoža v akciji na etapi v Tignesu, žal nisva imela sreče, saj je odstopil ravno ta dan. Tako, da upava, da bova lahko letos zanj navijala na kraljevski etapi Alpe D’huez.
  • Izleti po Sloveniji – Nekaj vikendov bomo tako kot vsako leto namenili tudi raziskovanju Slovenije. V planu imamo predvsem naravne znamenitosti in hribe, ki jih lahko obiščemo prav vsi.
kranjska gora

Tako nekako izgleda naš popotniški plan za letošnje leto. Upam, da ga bomo lahko uresničili in da bomo tudi v tem letu zabeležili izjemne spomine.

Dodaj odgovor