Jezero Jasna

jezero jasna

Tik preden se iz smeri Kranjska Gora cesta prične vzpenjati proti Vršiču, se na desni strani nahaja jezero Jasna – točna lokacija. Jezero Jasna je sestavljeno iz dveh medsebojno povezanih umetnih jezer in se nahaja v neposredni bližini sotočja Velike in Male Pišnice. Nahaja se na 830 metrov nadmorske višine, na skupni površini 2 ha.

Jezero Jasna je zelo priljubjena izletniška točka, ki jo ob lepem vremenu obišče veliko obiskovalcev. Okrog jezera je speljanih več različnih poti, za poležavanje je na voljo več lesenih pomolov, prav tako je ob jezeru leseni razgledni stolp, ki je visok 6 metrov. V jezeru Jasna je možno tudi ribariti, vendar je dovoljeno zgolj muharjenje.

Ob jezeru Jasna je na voljo tudi bogata gostinska ponudba, tako da se lahko primerno okrepčate. Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji fotografije, saj je ob jezeru Jasna veliko priložnosti za izjemne fotografije.

Tisti najbolj pogumni se lahko v jezeru Jasna tudi kopate – temperatura vode redko preseže 15 °C.

Meni je bilo pri jezeru najbolj všeč izjemen panoramski pogled na bližnje vrhove. Ob sončnem vremenu je odsev gora v kristalni vodi res nekaj posebnega.

Več idej za izlete po Gorenjski, si poglejte na blogu Z avtodomom po Gorenjski.

Spodaj si poglejte nekaj fotografij iz našega obiska jezera Jasna.

Dodaj odgovor