Avtodom

Potovanje z avtodomom – najboljši potopisi na enem mestu

Potovanje z avtodomom – najboljši potopisi na enem mestu

V tej objavi želim zbrati najboljše potopise avtodomarjev, ki so objavljeni na internetu. Želim, da vsi tisti, ki iščete ideje za potovanje z avtodomom, s pomočjo tega seznama lažje izberete vašo naslednjo destinacijo za potovanje z avtodomom. Seznam se sproti dopolnjuje in predstavlja aktualne informacije.

Na internetu boste našli ogromno število avtodomarskih potopisov, kar predstavlja težavo pri iskanju informacij, saj vsi niso enako kvalitetno napisani in lahko porabite ogromno časa pri zbiranju vseh informacij. Pri ustvarjanju tega seznama potopisov za potovanje z avtodomom sem se osredotočil na kvaliteto in aktualnost. Na ta način bodo podane informacije v potopisih bolj koristne in se ne bo dogajalo, da bi opisane destinacije oz. posredovane koordinate ne bi bile več aktualne.

Francija

Bretanija in Normandija z avtodomom (2010) – Gre za zelo bogat potopis z veliko fotografijami in zgodovinsko bogatimi informacijami o pokrajini Bretaniji in Normandiji. Blogerka skupaj z družino prepotuje več kot 5.000 km, na potovanju so 20 dni. Spijo večinoma na PZA točkah, parkiriščih in tudi nekaj v kampih.

Provansa Francija – Družinska avantura z avtodomom (2016) – Peter Jenko je s svojo družino potoval v Provanso, skupno so bili na poti 10 dni. V tem potopisu ne boste našli informacij o PZA točkah ali koordinat kakšnih znamenitost, boste pa našli vrhunsko posnete in zmontirane dnevne filmčke, ki jih je Peter snemal na potovanju. Imeli so pa smolo, saj so jih ob koncu potovanja oropali. Petra lahko spremljate tudi na Instagramu.

Italija

Sicilija – družina Štrok (2015)Družina Štrok že vrsto let potuje z avtodomom. Na svojem blogu redno objavljajo vse svoje avtodomarske dogodivščine. Tukaj objavljam njihov potopis Sicilije. Kratek in jedrnat potopis z vključenimi koordinatami ter dobrimi fotografijami.

Italija (Prvo potovanje z avtodomom) – družina Pavlišič, nastja.com (2012) – Mojca Pavlišič je napisala potopisno potovanje z avtodomom, kjer so skupaj z družino potovali po italijanskem škornju. Vmes so na kratko skočili tudi na Sicilijo. Skupaj so bili na poti 16 dni in prevozili 4.352 km.

Grčija

Grčija – družina Štrok (2012) – Še en potopis Andreja Štroka. Bogato opremljen s fotografijami in koordinatami številnih plaž, kjer je možno prenočiti. Andrej na zelo zabaven način opisuje dogodivščino, ki jih na potovanju doživlja njegova družina.

Grčija (Halkidiki in Thasos, Delfi in Lefkada) – družina Ravnikar (2014) – Dober potopis potovanja po Grčiji pri čemer je družina Ravnikar prevozila vse države bivše Jugoslavije. Prevozili so 4.259 km. Potopis vsebuje veliko koordinat lepih plaž in prenočišč, prav tako je v potopisu veliko fotografij.

Grčija (Jonska bisera: Lefkada in Kefalonija) – neznani avtor – Zanimiv potopis potovanja po dveh grških otokih Lefkada in Kefalonija, na zahodni strani Grčije. V potopisu je omenjeno veliko število plaž in zalivov, vendar na žalost ni zraven koordinat.

Prvič v Grčiji (2017) – Boža in Franko sta se poleti 2017 prvič odpravila v Grčijo. Ker jima ne ustreza samo premikanje iz ene plaže na drugo, sta izbrala kombinacijo med obiskovanjem kulturnih znamenitosti in plažami. Zanimiv potopis s številnimi koordinatami.

Škotska

Škotska (Vlog potopis potovanja po Škotski) – Peter Jenko (2017) – Peter Jenko je s svojo družino lansko leto potoval po Škotski. Ne gre za tekstovni potopis pač pa za vlog oz. video potopis iz poti.

Če vas zanima kako smo mi potovali z avtodomom v Grčijo si oglejte naslednji potopis.

Prijavite se na e-novice!
Ideje za vaš off direktno v vaš email nabiralnik!
Spoštujem zasebnost. Brez spama!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *