Jadranje s katamaranom po Severni Dalmaciji

jadranje po severni dalmaciji

Vsi tisti, ki me spremljate na Instagramu ali Facebooku že veste, da sem se pred kratkim s sodelavci odpravil na jadranje s katamaranom po Jadranskem morju. Na jadrnici sem bil že večkrat, kako sem se imel nazadnje, si lahko pogledate tukaj.

Brez dvoma lahko rečem, da je bilo letošnje jadranje s sodelavci moje najboljše jadranje do sedaj. Prvi in verjetno glavni razlog zato je bil, da smo namesto na klasični jadrnici bili na katamaranu. Udobje in prostornost katamarana sta me navdušila. Prostora na palubi katamarana je bilo ogromno, salon je bil veliko bolj prostoren kot na jadrnici, sobe so bile velike z velikimi posteljami, mreža za chillanje na premcu je naredila svoje, kuhinja je bila dovolj velika, na katamaranu sta bila dva WC-ja in še bi lahko našteval.

Seveda je tudi zelo pomembno s kom se družiš na jadranju. S sodelavci iz Intere, ki so se udeležili letošnjega jadranja, smo se imeli super. Smeha in zabave je bilo res veliko. Iz prve roke lahko rečem, da druženje s sodelavci, na tako majhnem prostoru, s katerimi vsakodnevno premaguješ različne izzive, zelo pozitivno vpliva na klimo v podjetju. Odlična klima v podjetju pa vodi k odličnim poslovnim rezultatom.

Na spodnji sliki si lahko pogledate kako približno je izgledala naša ruta.jadranje s katamaranom

Spodaj posredujem nekaj fotografij iz našega jadranja. Sem prišel na svoj račun, saj sem lahko katamaran posnel tudi iz zraka.

jadranje s katamaranom po severni dalmaciji

jadranje s katamaranom po severni dalmaciji

jadranje s katamaranom po severni dalmaciji

jadranje s katamaranom po severni dalmaciji

na pašmanu skupinska slika

jadranje po dalmaciji

jadranje po dalmaciji

Na katamaran smo se vkrcali v torek, v kraju Betina na otoku Murter in se v marino vrnili v petek. V 4 dneh smo obiskali otok Vrgada, Žut, Narodni park Telašćica na Dugem otoku, Pašman in še ob kakšnem manjšem otočku smo se ustavili.

Dan 1: Otok Vrgada

Prvi dan smo obiskali otok Vrgada. Prenočili smo v zalivu na boji, ki se imenuje Luka in se nahaja v neposredni bližini plaže Podbrizi. Več informacij o otoku Vrgada si lahko pogledate tukaj.otok vrgada

Dan 2: Nacionalni park Telašćica

Drugi dan smo obiskali Nacionalni park. Najprej smo si od blizu ogledali klife imenovane “Stene”, nato pa smo se odpeljali v notranjost zaliva Telašćica, kjer smo prenočili na boji. V tem prispevku, ki sem ga pripravi o Nacionalnem parku Telašćica, lahko najdete veliko lepih fotografij in posnetkov (iz zraka) klifov, slanega jezera Mir in celega zaliva Telašćica.nacionalni park telašćica

Dan 3: Otok Žut

Tretji dan smo se potikali po lepih zalivih otoka Žut. Največ časa smo preživeli v izjemnem zalivčku, ki je prikazan na spodnji fotografiji. Pozno popoldan smo odpluli v zaliv na Pašmanu, kjer smo prenočili na boji. Še pred tem smo se odpravili na večerjo v obalno gostilno. V prispevku, ki sem ga pripravil o otoku Žut, najdete veliko lepih fotografij in posnetkov iz zraka.
otok žut

Jadransko morje je navtično izjemno bogato morje. Prepričan sem, da lahko grem na jadranje še vsaj 20-krat in še vedno bodo ostali skriti zalivčki na majhnih otočkih, ki jih bo vredno obiskati. Moramo biti hvaležni za bogastvo, ki ga imamo le nekaj ur vožnje stran. Meni to zelo veliko pomeni.

Če spremljate moj blog že zagotovo veste, da zelo rad raziskujem hrvaško obalo, predvsem uživam v iskanju lepih in skritih zalivčkov in plaž. Ko to počnem iz celine je včasih težko, saj določenih kotičkov obale zaradi nedostopnosti ni možno obiskati. Prav zato mi jadranje s katamaranom ali s klasično jadrnico daje novo perspektivo pri mojem raziskavanju obale. Dostopam lahko do zalivov, ki jih drugače nikoli ne bi mogel obiskati.

Ob koncu lahko rečem, da je bilo jadranje s katamaranom zame povsem nova in zelo pozitivna izkušnja. Upam, da bom kmalu spet imel priložnost raziskovanja hrvaške obale iz morske strani.

[optin-cat id=”1009″]

1 thought on “Jadranje s katamaranom po Severni Dalmaciji

  1. […] okviru letošnjega jadranja s katamaranom po Severni Dalmaciji smo se ustavili tudi na otoku Žut, ki je eden izmed otokov kornatskega arhipelaga. Nahaja se med […]

Dodaj odgovor