Dobre 3 mesece do maratona

priprave na maraton

Še dobre 3 mesece je do Amsterdamskega maratona. V zadnjih mesecih sem nekoliko povečal kilometre, tako da sem s pretečeno mesečno razdaljo zadovoljen. V mesecu juniju sem tako naredil nekaj več kot 170 km. Morda sem si želel narediti le kak dolgi tek več.

Statistika pretečenih kilometrov po mesecihpriprave na maraton amsterdam

Sem pa zadovoljen z zadnjim tednom, v katerem sem naredil 55 km. Vse teke sem naredil v Pirovcu, kjer smo bili na družinskih počitnicah.

Tekaška proga je vseskozi potekala ob morju.priprave na amsterdam maraton 2

V zadnjih treh mesecih priprav bom dodal še nekaj več kilometrov, predvsem pa bom dosledno izvajal dolge teke. Zastavil sem si plan, da vsakih 14 dni odtečem več kot 20 km. Vsakih 14 dni bom potem povečal dolžino za 2 km. Tako bom 30. septembra, 3 tedne pred maratonom, opravil zadnji dolgi tek dolg 34. Nekaj več pozornosti bom posvetil tudi prehrani in se poskušal kdaj pa kdaj izogniti vsem čarom poletnih piknikov. 🙂

Ta teden bom zaradi “objektnivnih razlogov” nabiral nekoliko manj kilometrov, a že naslednji teden temu ne bo več tako. Objektivni razlogi so, da se s sodelavci jutri odpravljam na 4-dnevno jadranje, tako da bomo premagovali bolj morske milje. Tekaške superge pa bom vseeno vzel s sabo, računam, da naredim kak jutranji tekaški trening. Če vas zanima kako se bomo imeli na jadranju, me lahko spremljate na Instagramu.

Vse teke še vedno izvajam po občutku, ne izvajam intervalnih in tempo tekov, hitrost tekov je prilagojena dnevnemu počutju. V bistvu so vsi moji teki izteki, s tempom okrog 5:30 na km. Včasih počasneje, včasih hitreje.

Moto mojega tekaškega projekta za letos je “Maraton z nasmehom”. Verjamem, da mi bo uspelo. 🙂

In še zelo pomembna novica. Avtodom smo pred kratkim rezervirali pri Hiša na kolesih. Na pot se bomo z družino odpravili že v četrtek (maraton je v nedeljo). Na poti bomo do naslednjega petka, tako da bomo imeli okrog 7 dni časa za raziskovanje Amsterdama in Nizozemske.

Pretekle povezane objave:

Pol leta do maratona v Amsterdamu

Turobni novembrski treningi – 11 mesecev do maratona

Izjemno oktobrsko vreme – 12 mesecev do maratona

Prebijanje ledu – pot do maratona

Tek je del mojega življenja – projekt 42naoff

Dodaj odgovor