Turobni novembrski treningi – 11 mesecev do maratona

priprave na maraton

Kaj reči o novembrskih treningih… Pretekel sem nekaj manj kilometrov kot v oktobru, posebnega razloga za to ni, je pa dejstvo, da je bilo vreme precej slabše, več je bilo dežja in turobnih popoldnevov. A takšno, oblačno in deževno vreme se od novembra tudi pričakuje, kaj ne? Iz statistike je razvidno, da sem vsak teden naredil točno 3 tekaške treninge, hitrost teka je bila še vedno po občutku, včasih hitreje, drugič počasneje. Odvisno od dnevnega počutja. Vsi treningi, ki jih delam so še vedno lahkotni izteki. Amsterdam, pripravi se. 🙂

Organizatorji so pred dnevi določili točen datum 43. tradicionalnega maratona v Amsterdamu. Maraton bo potekal 21. oktobra naslednje leto, na maratonsko razdaljo se lahko prijavi 16.500 tekačev. Tukaj si lahko pogledate uradno stran maratona.

Spodaj se nahaja statistika po mesecih. V novembru sem tako v 12 treningih pretekel 96 kilometrov, povprečno so bili teki dolgi 8 km.

maraton amsterdam
Statistika tekov po mesecih

Podoben plan imam tudi za december. V prihajajočih prazničnih dnevih ne bom pretiraval s količino teka. Sedaj je pomembno, da vzdržujem formo, da tečem vsaj 3-krat tedensko in da je dolžina tekov najmanj 8 kilometrov. To bo na koncu meseca zneslo okrog 100 kilometrov. Po novem letu pa bo čas za povečanje mesečnih kilometrov.

Pretekle objave:

Izjemno oktobrsko vreme – 12 mesecev do maratona

Prebijanje ledu – pot do maratona

Tek je del mojega življenja – projekt 42naoff

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor