Prebijanje ledu – pot do maratona

Za mano je prvi mesec rednega teka. V sklopu mojega projekta 42naoff sem ta mesec opravil 14 tekov, skupaj sem pretekel malo več kot 100 kilometrov, kar je zneslo nekaj manj kot 10 ur neto teka. Začetek je. V tem mesecu je bil cilj, da telo in um znova pripravim na redni tek. Dolžina tekov ni bila na prvem mestu, cilj je bil preteči skupno 100 kilometrov. Večino tekov sem opravil v popoldanskih oz. večernih terminih, med vikendom pa sem tekel zjutraj.

Na Interi smo pretekli teden imeli tradicionalni Interin tek, kjer smo tekli na 5 kilometrov. To je bil tudi moj najhitrejši tek tega meseca –  tekel sem v tempu 4:37 na kilometer. Tukaj najdete več fotografij iz našega teka in druženja.

Najdaljši tek sem naredil ta petek, ko sem pretekel 11 kilometrov. Spodaj si lahko pogledate posnetek, ki vizualno na zemljevidu prikaže pretečeno razdaljo.

Spodaj je slika iz programa Garmin, kjer se beležijo vsi moji teki.

priprave na maraton amsterdam

Začetek priprav na maraton je vedno najlažji. Motivacija je visoka in cilj pred menoj se zdi zlahka dosegljiv. Zavedam se, da najtežji meseci šele prihajajo. Potrebno bo povečevati kilometre pozimi, potrebno bo teči dolge teke v snegu, ko bo temperatura krepko pod ničlo. Potem bo prišla pomlad, ko bodo treningi vremensko bolj prijazni. Takrat bom počasi začel stopnjevati formo. Največ treninga in najdaljše razdalje pa me čakajo poleti. Takrat bom švical na kvadrat. 🙂 Vse to za en cilj. Da z nasmehom pretečem maraton v Amsterdamu, ki bo v sredini oktobra 2018. Torej, točno čez dobro leto.

Plan za oktober je podoben septembrskemu. Poskušal bom preteči nekaj več kilometrov, teki bodo pa še vedno počasni in lahkotni. Cilj je, da se postopoma uvajam in da v svoj tedenski ritem vnesem tekaško rutino.

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor