Posnetek kraja Pirovac iz ptičje perspektive + VIDEO

PIrovac iz zraka

Kraj Pirovac se nahaja v Severni Dalmaciji, med večjima mestoma Biograd na Moru in Šibenik. Gre za manjši kraj, kjer lahko najamete apartmaje, sobe ali se namestite v kampu Miran. Hotelskih kompleksov tukaj ni. V centru Pirovca se nahaja trgovina, mesnica in majhna tržnica, kjer je možno ob določenih dnevnih, v sezoni kupiti tudi ribe. Prav tako boste v centru našli večjo trgovino, kjer dobite večino osnovnih potrebščin. Kraj ponuja tudi nekaj gostinske ponudbe, nekaj barov, za vaše malčke pa so na voljo igrala. Gre za miren kraj, kjer ni veliko nočnega dogajanja, kar je idealno za družine z malimi otroki.

Lokacija na zemljevidu:

Pirovac je odlično izhodišče za različne izlete, saj se nahaja v neposredni bližini popularnih turističnih središč. Zelo blizu se nahaja Vransko jezero, ki je največje naravno jezero na Hrvaškem. Zelo vam priporočam obisk razgledne točke Kamenjak in narodnega parka Krka ter ogled Slapov Krke. Blizu so tudi Kornati in otok Murter ter večja mesta kot so Vodice, Šibenik in Biograd na Moru. Skratka veliko možnosti za tiste, ki niste radi pri miru in želite spoznavati nove kraje.

V Pirovcu so leta 2015 zgradili povsem novo marino. Ta razpolaga z 250 privezi, velikim parkiriščem, trgovino in toaletami. Izhodišče je idealno za navtične izlete do otokov v Severni Dalmaciji (Kornati, Dugi Otok, Žirije, Kaprije, Iž itd.).

Spomladi smo v kampu Miran preživeli dober teden, tukaj ima namreč naše podjetje mobilno hišico. Kamp leži v neposredni bližini 600 metrov dolge prodnate plaže, ki ponuja dovolj sence za poletne dni in je zelo primerna za družine z otroki. Do centra Pirovca je dober kilometer oz. deset minut sprehoda ob morju. Spodaj posredujem kratek posnetek iz zraka, ki sem ga takrat naredil z dronom DJI Phantom 3 Standard.

Spodaj še posredujem nekaj fotografij.

Fotografija Pirovca iz zraka.
Fotografija Pirovca iz zraka.
Pogled na mesto Pirovac.
Pogled na mesto Pirovac.
Mesto Pirovac, igrala
Igrala v centru Pirovca.
Mobilna hiška v kampu Miran.
Mobilna hiška v kampu Miran.
Pogled iz mobilne hiške v kampu Miran.
Pogled iz mobilne hiške v kampu Miran.
Dodaj odgovor