Družinski oddih v Termah Zreče – ideja za izlet

Pred kratkim smo šli v Terme Zreče na vikend oddih, ki smo ga izkoristili predvsem za kopanje v termalnih bazenih in uživanje na svežem zraku. V Termah Zreče smo bili že oktobra lani – takrat smo koristili predvsem welness storitve in se kopali v notranjih bazenih, kar nekaj časa pa smo preživeli tudi v bližnjem parku. Takrat smo bili še štirje, tokrat pa smo v Terme Zreče prišli z novo družinsko članico Lizo. 🙂

Video povzetek našega oddiha v Termah Zreče

Na spodnjem posnetku si lahko pogledate kako je izgledal naš vikend oddih v Termah Zreče.

Namestitev v hotelu Atrij

V Zreče smo prišli v petek popoldan, naredili check-in in se namestili v hotelu Atrij, kjer smo imeli na voljo dvonadstropno sobo poimenovano Suita Gala. V pritličju sobe se je nahajala velika otroška postelja, velika pisalna miza, majhen WC in prostorna terasa z mizo in stoli. V zgornjem nadstropju pa je bila velika zakonska postelja, velika kopalnica z masažnim tušem, s savno in izhodom na veliko teraso, kjer se je nahajal jacuzzi. V obeh nadstropjih je bil na steni velik TV. Skratka precej luksuzna soba.

terme zreče

Malo me je zmotilo le, da je hotelska soba imela le en majhen WC v pritličju, v zgornji kopalnici pa ga ni bilo. A to je le malenkost. Brez dvoma je bila to najboljša hotelska soba, v kateri smo bili kadarkoli nameščeni.

Kopanje v termalnih bazenih

Takoj po namestitvi v hotelski sobi smo se družinsko razdelili v dve skupini. Hana, Neža in jaz smo šli na kopanje v termalne bazene, Katja pa je ostala v sobi z Lizo, saj je potrebovala okrepčilni spanec pred večerjo.

Po večerji smo nekaj časa preživeli v atriju hotela, nato pa smo se kmalu odpravili spat. Čakal nas je namreč pester kopalni vikend in morali smo se dobro naspati.

V soboto in nedeljo smo tako kar veliko ur preživeli na zunanjih bazenih. Vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno, pa vendar je zdržalo, da smo vsak dan kar nekaj ur preživeli na bazenih.

Največ časa smo bili na delu, kjer se nahajajo tobagani. Na voljo imajo “le” tri tobogane, dva sta ista, široka in položna, en pa je višji in vijugasti. Marskikdo morda meni, da je to premalo atraktivno, a nama s Katjo so bili ravno zato zelo všeč. Ti trije tobogani so bili ravno dovolj velika popestritev za Hano in Nežo in super je bilo to, da so se lahko samostojno vozile po njih. Iz različnih delov kopališča sem imel dober pogled na tobogane, tako da sem jih imel vseskozi na očeh.

Vsak dan so ob otroških bazenih potekale otroške animacije. Tekom dneva so organizirali različne družinske igre, vrteli so zabavno glasbo, tako da so se otroci zabavali na različne načine. S Hano sva se udeležila igre z balinčki in zmagala. Je bila zelo ponosna in je dobila praktično nagrado. 🙂

Čeprav nisem največji navdušenec obiskovanja “toplic”, lahko rečem, da so mi Terme Zreče res všeč. Predvsem lokacija zunanjih bazenov mi je blizu, saj se nahajajo v zelo naravnem okolju, v neposredni bližini gozda, prav tako je veliko travnate površine okrog bazenov.  Zunanji del term je dovolj velik, tako da si lahko vsak poišče svoj zasebni prostor. Na voljo je tudi naravna senca, kjer se nahaja tudi bar s sladoledom in raznimi prigrizki.

Najbolj od vsega pa mi je všeč možnost dodatnih aktivnosti. Blizu je Zreško jezero, ki je super lokacija za sprehode, da ne omenjam različnih poti za tek in kolesarjenje v okolici. V bližnjem parku so tudi igrala za otroke, povsem nov medgeneracijski vadbeni prostor, skratka veliko možnosti za aktivno preživljanje dopusta.

ZANIMIVOST: Ravno tisti vikend, ko smo bili v Termah Zreče, je potekala največja kolesarska dirka na svetu – Tour De France. Že vrsto let jo spremljam, letos je bilo še toliko bolj zanimivo, saj smo imeli zelo visoko uvrščenega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča. Preberite si kaj sem zapisal in kako sem tisti vikend navijal za našega kolesarja.

Tek po Srčkovi učni poti

V soboto in tudi v nedeljo zjutraj, še preden so se punce zbudile, sem se odtihotapil iz sobe in šel na jutranji tek. Vsi tisti, ki podrobneje spremljate moj blog zagotovo veste, da se bom oktobra udeležil maratona v Amsterdamu. Tako sem oba zgodnja jutra izkoristil za trening. Obakrat sem tekel po Srčkovi učni poti. Ker sem želel narediti še nekaj dodatnih kilometrov, sem nato odtekel še nekaj krogov okrog Zreškega jezera.

terme zreče

Srčkova učna pot je res super pot za tek ali sprehod. Krožno pot so uredili leta 2012, dolga je 10 km in povezuje 13 naravnih in kulturnih znamenitosti, na katerih so postavljene informativne oz. izobraževalne table. Učne postaje so: uvodna postaja, park, potok, bunker iz 2. svetovne vojne, jezero, pavlakova jama, izletniška kmetija Ančka, lovno tehnični objekt, kamnolom/Golek, razgledna točka, tehniški muzej, forma viva, cerkev, šola.

terme zreče

terme zreče

terme zrečeVeč informacij o Srčkovi učni poti najdete tukaj.

Medgeneracijski vadbeni park

Vsak dan po zajtrku smo, še pred odhodom na bazene, šli na kratki sprehod po parku. Največ časa smo se zadrževali v povsem na novo zgrajenem medgeneracijskem vadbenem parku – v bistvu gre za fitnes na prostem, ki je namenjen vsem generacijam.terme zreče

terme zreče

V vadbenem parku poteka tudi vodena vadba za različne ciljne skupine, ki jo izvajajo fizioterapevti in športni pedagogi. Zagotovo medgeneracijski vadbeni park predstavlja popestritev za vse turiste, kot tudi za domačine, ki lahko v naravnem okolju razgibajo svoje telo in naredijo nekaj dobrega zase. Hana in Neža sta uživali, jaz pa sem tudi bil vesel, da smo lahko telovadili na svežem podpohorskem zraku.

terme zreče

terme zreče

terme zreče

Z zagotovostjo lahko rečem, da so nam Terme Zreče z vsemi dodatnimi aktivnostmi zelo pri srcu in jih bomo v prihodnjih letih še obiskali. Ko bodo punce večje bomo lahko še bolj aktivno preživeli kak vikend na kolesu ali naredili kak planinski pohod po Pohorju. Gibanje in preživljanje časa na prostem v naši družini velja za pomembno vrednoto. Želim, da tudi punce odrastejo v tem duhu.

Na tem mestu se zahvaljujem Termam Zreče (Unitur), ki so mene in mojo družino povabili, da pri njih preživimo super vikend počitnice.

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor