Vikend počitnice v Termah Zreče

Pretekli vikend smo preživeli v Termah Zreče, ki se nahajajo v neposredni bližini Pohorja. Od tukaj je le pol ure vožnje do popularnega smučarskega središča Rogla (1517 metrov). Zato so Terme Zreče več kot odlično izhodišče za tiste, ki pozimi radi smučajo in tudi za tiste, ki so v ostalih letnih časih radi v naravi. Pohorje je znano tudi po blagodejni klimi, saj je zrak tukaj bogat s kisikom, kar zelo pomaga pri obolenju dihal. Zato so Terme Zreče tudi zdravilišče, kjer lahko okrevate po kakšni poškodbi. V tem delu Slovenije pa na svoj račun pridemo vsi tisti, ki imamo radi naravo in zunanje športne aktivnosti.

Vikend počitnice v Termah Zreče skozi video

Spodaj si lahko pogledate kratek (2-minutni) posnetek naših vikend počitnic.

Pot do Term Zreč in namestitev

V petek popoldan smo se napakirali in okrog 17. ure smo prispeli v Zreče. Naredili smo “check-in” in se namestili v hotelu Atrij. Soba Suita Gala, v kateri smo bili nameščeni, je v dveh nadstropjih in je izjemno prostorna. V pritličju se nahaja velika otroška postelja, velika miza, minibar, WC in terasa z mizo in stoli. V nadstropju pa je na razpolago velika postelja, velika kopalnica z masažnim tušem, s savno in izhodom na teraso, kjer se nahaja jacuzzi. V obeh nadstropjih sta tudi televizorja. Brez oklevanja bi lahko tukaj preživeli cel teden. 🙂

Petkov večer je hitro minil. Okrog 19. ure smo odšli na večerjo, nato pa smo večer preživeli v lobiju hotela. Hana in Neža sta se večino časa igrali v otroški igralnici, midva pa sva večer preživela ob poslušanju glasbe, klepetu in refošku – le jaz. 😉

V Termah Zreče lahko izbirate med namestitvami v štirih različnih hotelih (Atrij, Vital, Klasik, Medico) in vilah.

Wellness storitve v Termah Zreče

Še preden so se moje punce v soboto zbudile, sem odšel na jutranji tek. Del poti sem tekel po Srčkovi učni poti, drugi del pa sem delal kroge okrog Zreškega jezera – 700 metrov dolga pot. Po skupnem zajtrku sem šel na tajsko masažo z zelišči. Na tajski masaži sem bil prvič in bilo je super. Znano je, da imamo tekači precej zakrčene in zategnjene mišice, zato mi je 50 minut masaže celega telesa zelo koristilo. Po masaži sem čutil, da so moje mišice veliko bolj sproščene. Veliko bolje od kakršnega koli strečinga po teku.

Po masaži sem bil naročen še na pohorsko šoto. Gospa mi je naredila oblogo iz šote, na katero sem se vlegel, tako da sem imel cel hrbet pokrit z njo. Občutek je bil zelo topel in še lep čas po terapiji sem imel topel občutek po hrbtu. V sprejemni pisarni sem prebral, da so Terme Zreče postale mednarodno akreditirano zdravilišče AACI, kar je izjemno mednarodno priznanje za Slovenijo.

pohorska šota

V Idila Wellness & Spa centru si lahko privoščite: različne standardne in tajske masaže (Sawaddee, Ayurvede), različne nege obraza, stopal in rok, različne kopeli. Na razpolago imajo tudi fitnes, za katerega pa žal ni bilo časa.

Sprehod okrog Zreškega jezera

Dopoldan smo se odpravili še na sprehod okrog Zreškega jezera. Še pred tem smo se seveda morali ustaviti na lesenih igralih, ki se zelo naravno skladajo v okolje. Ta so postavljena ob vilah in s Katjo sva se spominjala, kako smo tukaj prebivali, ko smo bili v osnovni šoli na zimski šoli v naravi.

zreče

Zreško jezero se nahaja v neposredni bližini Term Zreče, v dolini potoka Koprivnice. Okrog njega je sprehajalna (tekaška) pot v dolžini 700 metrov. Jezero so zgradili leta 2000, z namenom povečanja turistične ponudbe v Zrečah.

Spodaj si lahko pogledate kako izgleda Zreško jezero iz zraka (posnetek iz drona).

zreško jezero

zreško jezero

zreško jezero

Kopanje v termalnih bazenih in obisk savna vasi

Po kosilu je bil čas za kopanje v termalnih bazenih. Na voljo sta dva večja bazena. Manjši in okrogel je namenjen otrokom, večji pa je primeren za plavanje. Hana in Neža sta seveda uživali in hodili iz enega bazena v drugega in obratno. Neža je postala precej utrujena, saj je bil dan že kar dolg. Odpravili smo se proti sobi, da se počasi pripravimo na večerjo in Neža je v minuti zaspala. Jaz pa sem ta čas do večerje izkoristil za obisk savna vasi (zraven bazenov), kjer je na voljo veliko različnih savn (pet finskih savn, dve parni savni z vonjem pohorskih zelišč in dve infrardeči savni).

termalni park

Sobotna otroška zabava

Po sobotni večerji je sledila otroška zabava. Maskota, ki otrokom pritegne veliko pozornosti je Žabec Zrečko. Hana in Neža sta se z njim v lobiju hotela igrali že tekom dneva. Večerna otroška zabava je potekala pod vodstvom dveh animatork, ki sta poskrbeli, da otroci niso bili zaspani vse do 22. ure. Med tem, ko smo starši lahko v miru klepetali in srkali vsak svojo pijačo, so se otroci igrali različne skupinske igre, se igrali skrivalnice in podobno.

terme zreče

5 stvari, ki jih morate preizkusiti v Termah Zreče

V nadaljevanju naštevam 5 stvari, katere priporočam, da jih preizkusite:

  • Kopanje v termalnih bazenih – Zato pa so terme, a ne? 🙂
  • Obisk savna vasi – S partnerjem, če imate majhne otroke pa kar sami. Imajo res veliko število savn, tako da se lahko dobro razstrupite.
  • Tajska masaža – Na voljo imate različne vrste tajskih masaž, od športne do zeliščne.
  • Pohorska šota – Še posebej, če imate kakšne bolečine, je šota zelo primerna za blaženje.
  • Sprehod/tek okrog Zreškega jezera – Ne glede na vreme, ne smete izpustiti kratkega sprehoda okrog jezera.

Ker je bila sobota zelo natrpana z različnimi dejavnostmi, smo v nedeljo bolj kot ne lenarili. Po zajtrku smo nekaj časa posedeli v lobiju hotela, nato pa smo odšli na sprehod po Zrečah. Pred kosilom smo spakirali vse stvari in na recepciji naredili ckeck-out. Ko smo pojedli še zadnje kosilo v Termah Zreče, smo se odpravili nazaj proti Ptuju.

Vikend v Termah Zreče smo preživeli v družbi še dveh blogerk in njunih družin (Gabrijela ustvarja blog Mamintwist, Eva pa Nepopolna mama). Na tem mestu se zahvaljujem Termam Zreče (Unitur), da so nas povabili, da pri njih preživimo vikend počitnice in preizkusimo vse njihove storitve.

Dodaj odgovor