Zadnja letošnja smuka v celoti uspela

smučanje na rogli

Letošnjo zimo si bom zagotovo zapomnil po smučarskih vikendih, ki sem jih preživel na Rogli. Spodaj si lahko pogledate nekaj posnetkov, ki sem jih naredil, določene posnetke sem posnel tudi iz zraka – z dronom.

Moška družba v bungalovu Macesen

Pretekli konec tedna sem bil še na zadnjem smučarskem vikendu to zimo. Tokrat sem se na Roglo odpravil v družbi dveh prijateljev in brez oklevanja priznam, da kdaj pa kdaj “paše” tudi takšen vikend. Morda tudi zato, ker sem doma iz vseh strani obkrožen s samimi puncami.

V petek popoldan smo se tako v pravih zimskih razmerah odpravili na Roglo. Tokrat smo bivali v bungalovu Macesen, ki je zelo prostoren, v njem bi brez težav lahko bivalo 5 ljudi.

Večerjali smo v hotelu Natura, kjer so se zelo potrudili, da smo se počutili prijetno. Po okusni večerji (ruski bife) smo se odpravili na sprehod do Uniorčka, v katerem je bila prava zabava z DJ-jem in gosti iz nočne smuke. Najprej smo razmišljali, da bi se tudi mi odpravili na nočno smuko, vendar smo to idejo kmalu opustili, saj smo se zavedali, da bomo smučali tako v soboto kot tudi v nedeljo.

Smučanje na progi Jurgovo, čevapi na Mašinžagi in deci rdečega

Soboto smo večino časa preživeli na smučišču, ki je bilo večji del dneva obdano z meglo. A na srečo ta ni bila preveč moteča, tako da nas pri smučanju ni ovirala. Veliko časa smo bili na progi Jurgovo, kjer je bila dobro utrjena snežna podlaga, prav tako tam ni bilo pretirane gneče.

Med odmorom v koči na Mašinžagi nas je premagal vonj in nismo si mogli pomagati, da ne bi pojedli porcije čevapov z lepinjo. Nato smo morali kar nekaj časa posedeti, da smo lahko nadaljevali s smučanjem.

smučanje na rogli

smučanje na rogli

smučanje na rogli

smučanje na rogli

smučanje na rogli

Popoldan smo, kot se za moško družbo spodobi, preživeli ob kartanju in kozarčku vina. No, morda dveh ali treh kozarčkih. Pa še po večerju enega. Psst, da ne bodo naše boljše polovice kaj preveč slišale. 🙂

Po večerji, ki smo jo imeli v hotelu Natura, smo ponovno kartali, zraven gledali TV in se krohotali ob raznih moških debatah. Sproščeno in brez zadržkov. Ob kozarčkih rdečega vina – vrste merlot, čeprav smo do zadnjega mislili, da pijemo refošk.

Nedeljska smuka v sončnem vremenu

Zjutraj smo se prebudili v jasno in mirno jutro. Nismo predolgo spali, saj smo želeli biti čim hitreje na smučišču in izkoristiti dobro jutranjo podlago. Po zajtrku smo se peš odpravili do hotela Planja in pričeli z našo nedeljsko smuko.

smučanje na rogli

smučanje na rogli

Najprej smo se nekajkrat peljali po Mašinžagi, predvsem zato, ker ni bilo gneče. Nato pa smo za dobro uro šli na Jurgovo. Tam ni bila tako dobra snežna podlaga kot dan prej, zato smo šli nazaj in se vozili še po Jasi in Ostruščici.

smučanje na rogli

smučanje na rogli

Smučarski dopoldan smo zaključili ob pijači na Mašinžagi, kjer smo se spogledovali s sončkom in ocenjevali vsako novo pesem, ki jo je zavrtel DJ. Za konec našega smučarskega dne smo šli še na kosilo v Naturo, nato pa nazaj v dolino in proti Ptuju.

Smučarski vikend z družino in malimi otroki in smučanje s prijatelji

Zagotovo je bil to precej drugačen smučarski vikend kot sem ga vajen z družino. Prva večja razlika je bila že pri pakiranju. Ko sem šel nazadnje z mojimi puncami za 3 dni na Roglo, se mi je zdelo, kot da gremo za 14 dni v Francijo. Zagotovo večina moških pri prtljagi ne pretirava. Jaz sodim med te. Ene hlače, nekaj majic, flis, smučarska oprema, spodnjice, nogavice in gremo.

Druga razlika je povezana z logistiko na smučišču. Prva zmaga, ki smo jo kot družina dosegli je, da smo vsi prišli do hotela Planja ali do Uniorčka. To zna biti včasih kar pravi podvig. Nato se je kaj hitro zgodilo, da je koga tiščalo lulat in to je bil podvig številka dve. Podvig številka tri pa je bil ponavadi povezan s hrano, čeprav smo imeli zajtrk pred slabo uro. In tako naprej se ponavadi odvija družinski dan z malimi otroki. Vedno zanimiv in pester, a prav zato lep, poseben in predvsem nepozabljiv.

Pri smučanju v moški družbi je vse bolj enostavno. Predvsem pa je manj logističnih podvigov. Odločitve sprejemamo hitro in spontano. Če smo se odločili, da gremo na smučišče, smo potrebovali par minut in že smo korakali proti Planji. Takšni pač smo moški, a ne? 🙂

Zima se neizbežno izteka in naše misli se sedaj usmerjajo k pomladi oz. poletju in morju. Tako kot pretekla leta bomo tudi letos poskušali preživeti čimveč časa ob morju. Nekaj časa planiramo tudi za krajšo potovanje z avtodomom, tokrat proti severu Evrope.

Vabljeni, da spremljajte moj blog še naprej.

Za nastanek te objave se zahvaljujem predstavnikom v podjetju Unitur d.d., ki so nas povabili, da na Rogli preživimo dva dni.

1 thought on “Zadnja letošnja smuka v celoti uspela

  1. […] res radi pogosto obiskujemo. Poglejte si kako smo se že imeli smučanju – tukaj in tukaj. Lansko jesen pa smo šli tudi na popularno Pot med […]

Dodaj odgovor