Smučišče Rogla je zelo primerno za prve otroške smučarske korake

smučanje na Rogli - smučišče Rogla

Preteklo soboto in nedeljo smo preživeli na Rogli – prespali smo v hotelu Natura. Glavni cilj našega smučarskega vikend oddiha je bil, da sta Hana in Neža čimveč na smučkah. Za vsako novo stvar, ki se jo želimo naučiti potrebujemo trening ter čas in pri smučanju ni nič drugače. Berite naprej, če želite izvedeti zakaj je Rogla super za majhne in veliko otroke.

Spodaj si lahko pogledate kratek posnetek našega vikend izleta na Rogli.

Na srečo se punci tekom leta veliko rolata, kar jima je na smučkah zelo pomagalo pri ravnotežju. Ne bom rekel, da sedaj znata smučati, dejstvo pa je, da imata za sabo nove smučarske izkušnje, na katerih bosta lahko gradili naprej.

Vreme nam je res šlo na roko, saj je bilo tako v soboto kot tudi v nedeljo sončno in kar je še bolj pomembno, brez vetra. Ob takih vremenskih razmerah sta na svoj račun prišli tudi Katja in Liza, saj sta lahko veliko časa preživeli v pohorski vasici za otroke in ob traku opazovali Hano in Nežo pri smučanju.

smučanje na Rogli - smučišče Rogla

Namestitev v hotelu Natura

V soboto zjutraj smo se iz Ptuja odpravili proti Rogli. Okrog 11. ure smo prispeli do hotela Natura, kjer smo naredili “check in” in se razpakirali v sobi. Jaz sem s Hano in Nežo šel takoj na smučišče – na otroški snežni park pri Uniorčku, Katja pa je z Lizo ostala v sobi, saj je šla spat.

smučanje na Rogli - smučišče Rogla

Kaj reči o hotelu Natura?

Nama s Katja je hotel Natura res top. Ambient je odličen, sobe so moderne in prostorne. Vse je zelo naravno, povsod je veliko lesa. V kleti hotela je prijeten savna park. Osebje je vedno prijazno, hrana nam je odlična, prav tako je vse zelo čisto. Tako, da se tukaj res vedno dobro počutimo.

smučanje na Rogli - smučišče Rogla

Neža se je ta dan prvič postavila na smučke in videlo se je, da ima izkušnje iz rolanja, saj z ravnotežjem ni imela težav. Bolj kot ne ves dan sva se tako učila plužiti ob traku, seveda z vmesnimi postanki. Enkrat je malo bolj padla in se vstrašila. A sva tudi to prebrodila.

smučanje na Rogli - smučišče Rogla

Hana pa je sedaj že precej samostojna in se je sama vozila po krogecih in nama delala družbo ob traku. Sem pa imel oči ves čas na pecljih, saj se je komaj drugič smučala in tako še nima veliko izkušenj.

smučanje na Rogli - smučišče Rogla
smučanje na Rogli - smučišče Rogla

V nedeljo smo po zajtrku ponovno šli na otroški snežni park in trenirali pluženje na vse možne načine. V zadnjem delu našega smučarskega dne pa sva s Hano šla še “na pravo” smuko. Spustila sva se po Košuti in se nato eno uro smučala po Mašinžagi. Na koncu pa sva se s sedežnico pripeljala do hotela Planja. In tako sva zaokrožila naš smučarski vikend.

smučanje na Rogli - smučišče Rogla

Otroški snežni park

Za otroke je na Rogli res izjemno poskrbljeno – tukaj preverite kaj vse lahko počnete z otroki. Aktivnosti je res ogromno in tudi če bi ves teden bili na Rogli, nam zagotovo ne bi bilo dolgčas.

Za prve smučarske korake je zagotovo najbolj primeren otroški mavrični trak, ki je dolg 90 metrov. Nahaja se tik ob smučišču Uniorček in je povsem pokrit, tako da otrok po vožnji navzgor po hribu ne zebe. Dnevna karta za uporabo traka stane 12 €. Uporaba traku je brezplačna do 6. leta starosti, v primeru, da otroka spremlja odrasla oseba.

otroški snežni park Rogla
Tako izgleda otroški snežni park Rogla

Roglo res radi pogosto obiskujemo. Poglejte si kako smo se že imeli smučanju – tukaj in tukaj. Lansko jesen pa smo šli tudi na popularno Pot med krošnjami.

Ko otrok postane suveren na traku, pa se lahko spusti po celotni progi Uniorčka in se s krogeci zapelje do vrha. Na Rogli je možno otroka vpisati tudi v začetni smučarski tečaj ali indivudualno najeti smučarskega učitelja.

Da je smučanje na Uniorčku še bolj zabavno, pa poskrbi vragec Zlodej, ki pogosto otroke zabava na smučišču in ob njem, v pohorski vasici (vsak petek, soboto in nedeljo, med 12. in 14. uro).

smučanje na Rogli - smučišče Rogla
smučanje na Rogli - smučišče Rogla
smučanje na Rogli - smučišče Rogla

Kaj vse še lahko počnete na Rogli z otroki?

Dejstvo je, da majhni otroci ne zmorejo smučati ves dan. Nič zato, saj Rogla ponuja kup ostalih aktivnosti, za katere ne potrebujete obutih pancerjev. Priporočam naslednje:

  • Igra v pohorski vasici – Ob Uniorčku se nahaja pohorska vasica, v kateri se bodo otroci lahko igrali v devetih hiškah in cerkvico na sredini. Vsaka hiška ima svojo tematsko zgodbo in je unikatna v tem pogledu. Hiške so poimenovane takole: Gozdarjeva koča, Babičina črna kuhinja, Godčev dom, Pastirjeva postojanka, Zeliščarjeva uta, Mlinarjev mlin, Kmetov hlev, Kovačnica, Škratova hiška, Cerkev.
  • Sankališče Zlodejevo – Gre za 1.360 metrov dolgo vijugasto sankališče na tračnicah. Obratuje vse leto in je primerno tudi za otroke. Maksimalna hitrost je 40 km/h, hitrost lahko regulirate z ročno zavoro.   https://www.rogla.eu/si/aktivnosti/adrenalinska-dozivetja
  • Sankanje ob Uniorčku- Za sankanje z majhnimi otroki je okrog smučišča Uniorček veliko priložnosti za sankanje. Pri tem je možno uporabiti tudi mavrični smučarski park.
  • Pot med krošnjami – Obiščete lahko tudi lani na novo zgrajeno pot med krošnjami. Pot med ogromnimi krošnjami dreves je dolga 1000 metrov. Do razgledne točke na vrhu stolpa se povzpenjaš v krogih, lahko bi rekel, da se v 7 nadstropjih povzpneš povsem na vrh. Kako smo se imeli mi si poglejte tukaj.

Če imate majhne otroke, je Rogla vsekakor zelo primerna za zimske aktivnosti na prostem. Zraven smučanja imate na voljo še kup ostalih aktivnosti, s katerimi si lahko popestrite zimski dan. Mi se vedno radi vračamo na Roglo in zagotovo jo bomo obiskali tudi v prihodnje.

Dodaj odgovor