Smučarski vikend na smučišču Golte

smučišče golte

Pretekli teden sem preživel izjemna dva dni na smučišču Golte. Tokrat sem se na smučanje odpravil povsem sam, kar se ni zgodilo že zelo dolgo časa. V zadnjih letih se na vse vikend izlete in počitnice vedno odpravimo vsi v naši družini. Če se pošalim lahko rečem, da so si moje punce zaželele vikend preživeti brez moške družbe in so me zato poslale na smučanje – na Golte. 🙂

Spodaj si lahko pogledate kratek video, ki sem ga posnel na smučarskem vikendu na Golteh. Ob koncu videa so tudi res lepi posnetki iz zraka. Priporočam, da si posnetek pogledate do konca. 🙂

Na kratko o Golteh

Smučišče Golte se nahaja v neposredni bližini kraja Mozirje, na nadmorski višini 1.250 do 1.600 metrov in pokriva okrog 50 hektarov razgibanega ozemlja. Golte se večkrat omenjajo tudi kot najlepša savinjska planota in predstavljajo vzhodno obrobje Kamniško-Savinjskih Alp. Pozimi so Golte znane kot popularno smučarsko središče, v ostalih letnih časih pa pridejo na svoj račun tudi pohodniki, kolesarji in vsi željni svežega in čistega zraka. Na Golteh so leta 2010 na mestu prejšnjega (starega) hotela zgradili povsem nov hotel s štirimi zvezdicami. Razpolagajo tudi z apartmaji in posteljami v Mozirski koči in Koči Trije Ploti.

smučišče golte

Kako do smučišča Golte

Na Golte sem se odpravil v soboto zjutraj, okrog 9. ure. Prvotna ideja je bila, da do hotela Golte prispem z nihalko Žekovec, ki vozi vsako polno uro iz doline (spodnja postaja nihalke se nahaja v kraju Mozirje, Radegunda 19) in po pripovedovanju znancev ponuja izjemen panoramski pogled. Žal pa nisem bil pozoren na uro odhoda iz Ptuja, zato sem v Mozirje prispel nekaj minut čez 10. uro in tako zamudil odhod nihalke. Glede nato, da je bilo lepo vreme sem se odločil, da se na Golte povzpnem z avtomobilom. Vožnja do smučišča in hotela Golte traja dobrih 20 minut. Cesta je vseskozi asfaltirana, dovolj široka in ponuja izjemen pogled po dolini. Tako da mi ni bilo nič žal, da sem se na Golte odpravil z avtomobilom.

Ko sem se pripeljal tik do hotela sem imel srečo, saj sem ujel še zadnje prosto parkirno mesto. Parkirišče tik ob hotelu namreč ne razpolaga z veliko parkirnimi mesti, jih pa je zato precej več kakšnih 100 metrov nižje.

Lokacija:

Smučanje na Golteh

Ko sem uredil formalnosti na recepciji sem se hitro preoblekel v smučarsko opremo in kmalu zatem sem že sedel na sedežnici Medvenjak. Vreme je bilo res odlično. Večino dneva je bilo sončno vreme, le za kratek čas se je občasno prikazal kakšen oblak. Temperatura zraka pa je bila nekaj stopinj nad ničlo.

smučišče golte

smučišče golte

smučišče golte

Ta dan je bilo na Golteh precej pestro dogajanje, predvsem na terasi hotela je bilo zelo živahno, saj so na Golteh skupaj z radio Fantasy organizirali dogodek Golte & Fantasy SKI party.

smučišče golte

Prav čudno mi je bilo, ko sem nekaj ur aktivno preživel na smučišču in ko sem pogledal na uro je bila komaj 13.00. Sam pri sebi sem se nasmehnil. Ko se na zimski izlet odpravimo vsi je veliko logističnih izzivov že doma, nato je potrebno za sneg pripraviti in obleči še Hano in Nežo, pred tem je potrebno z njima iti še na “lulanje”, ju na snegu imeti “na okah”, ju vmes večkrat nahraniti in seveda z njima zganjati norčije. Pri takšnem družinskem izletu je smučanja v enem dnevu precej manj kot ga je bilo pretekli vikend. In prav je tako. Otroci so majhni samo nekaj let in potrebno je izkoristiti vsak trenutek z njimi, pa čeprav je včasih težje. Hitro odrastejo in potem ostanejo samo še spomini.

Smučarske proge na Golteh

Na Golteh imajo skupno 12 kilometrov različnih smučarskih prog. Razpolagajo s tremi sedežnicami (Medvedjak, Smrekovec, Ročka), dvema vlečnicama (Stari stani in Morava) in otroškim trakom za otroke. Proge so zelo razgibane, preizkusil sem čisto vse in se peljal z vsemi napravami. Najbolj mi je bila všeč proga Ročka, ki je dolga 1.300 metrov in kategorizirana kot rdeča proga. Veliko sem se smučal tudi po progi Stari stani in Medvenjak. Karto z vsemi smučarskimi progami najdete tukaj.

smučišče golte

smučišče golte

smučišče golte

Bivanje v hotelu Golte

Okrog 16. ure sem zaključil s smuko in se odpravil proti recepciji hotela. Zelo mi je bilo všeč, da je hotel Golte v neposredni bližini smučišča – pripelješ se skoraj do vrat. Smuči sem oddal v shrambo, ki je v pritljičju hotela, na recepciji sem naredil “check in” in čez nekaj minut sem bil v hotelski sobi. Na kratko sem si oddahnil in pregledal posnetke, ki sem jih naredil tekom dneva. Bilo mi je prav čudno, saj nisem navajen, da bi v sobi bila takšna tišina. 🙂

Tukaj si lahko pogledate kako je izgledala hotelska soba.hotelska soba hotel golte

Proti večeru sem šel za dobro uro in pol še v savno. V hotelu razpolagajo s precej bogatimi welness storitvami. Zraven savn imajo tudi fitnes do katerega pa po napornem smučarskem dnevu nisem imel zanimanja.

Sledila je samopostrežna večerja v restavraciji hotela, ki mi je po celodnevnih aktivnostih zelo prijala. Po okusni večerji sem šel precej hitro na počitek v hotelsko sobo. Sledila je video konferenca z mojimi puncami, nato pa sem se precej hitro odpravil v posteljo.

hotel golte hrana

Nedelja

V nedeljsko jutro sem se zbudil z rahlim muskelfibrom, ki ga imam vedno rad, saj takrat vem, da sem naredil dober trening (poznam občutek iz tekašnih treningov). Sledil je zajtrk, po njem pa sem se odpravil v sobo spakirat vse stvari in jih odnesel v avto. Med tem se nisem mogel načuditi megli, ki je bila povsod v dolini, medtem ko je na Golteh že bilo sonce in nebo brez enega oblaka.

Seveda sem mogel narediti nekaj fotografij. 🙂

golte smučanje

golte smučanje

Še pred deveto uro sem sedel na sedežnici in sledilo je 3-urno smučanje z dvema postankoma, v katerih sem z dronom (Dji Spark) posnel Golte tudi iz zraka.

Tukaj si lahko pogledate nekaj fotografij posnetih iz zraka (drone Dji Spark).

Kaj reci ob koncu. Na Golteh sem bil prvič in zagotovo ne zadnjič. Menim, da je smučišče zelo primerno za družine z otroki, zato si želim, da prihodnjič pridemo vsi na oddih. Smučarske proge so otrokom zelo prijazne, prav tako je super, da je hotel povsem ob smučišču, tako da ni potrebne nobene logistike pri vsakodnevnem odhodu na smuko. Zelo všeč so mi bili razgledi, ki jih Golte ponujajo. Lepo je bilo.

Če vas zanimajo katera so ostala najboljša smučišča v Sloveniji kliknite tukaj.

Da je lahko nastala ta objava se zahvaljujem podjetju Golte & mountain resort, ki so me povabili, da preizkusim njihove storitve.

Dodaj odgovor