Pot med krošnjami na Pohorju [ideja za izlet]

pod med krošnjami

Včerajšnji dan smo izkoristili za krajši izlet na Rogli, saj smo si želeli pogledati povsem na novo zgrajen razgledni stolp in pot do njega – pot med krošnjami. Ko smo štartali iz Ptuja smo imeli še lepo sončno vreme, ko pa smo se pribljiževali Rogli pa se je pooblačilo in postalo precej vetrovno. A to ni pokvarilo našega izletniškega vzdušja.

Povezava do Google maps – Pot med krošnjami

Parkiranje na Rogli je brezplačno, mi smo parkirali pred hotelom Natura. Zimsko smo se oblekli in se odpravili proti recepciji. Že pogled proti zgradbi recepcije je čudovit, stavba je namreč povsem lesena in se lepo zlije z gozdovi v ozadju. Zraven recepcije so tudi zelo lepo urejeni sanitarni prostori.

pod med krosnjami

Odrasla vstopnica stane 10 €, družinska (2 odrasla, 2 otroka) 25 €, za otroke, invalide in upokojenca pa je karta 8 €.

Delovni čas je:

November, december, januar, februar: od 10. ure pa do 16. ure,

– Marec, april, maj, oktober: od 10. ure pa do 18. ure,

– Junij, julij, avgust, september: od 9.30 ure pa do 19. ure.

Pot do razglednega stolpa poteka po precej široki potki (skoraj 2 metra), ki je zgrajena iz lesa in dobro ograjena z žično ograjo ter poteka na višini do 20 metrov. Tako pot do razglednega stolpa res deluje povsem varno in je tudi invalidskim in otroškim vozičkom prijazna.

pod med krosnjami
pod med krosnjami

Hana in Neža sta tekali naprej do informativnih postaj, kjer so postavljeni razni didaktični elementi oz. spretnostne ovire, kjer lahko otroci in seveda tudi starejši preizkusijo svojo spretnost. Liza pa je kot vedno uživala v vozičku – v njem se namreč zelo rada vozi. 🙂 Tokrat se nam je na izletu pridružila tudi babica.

pod med krosnjami
pod med krosnjami

Pot med ogromnimi krošnjami dreves je dolga 1000 metrov. Do razgledne točke na vrhu stolpa se povzpenjaš v krogih, lahko bi rekel, da se v 7 nadstropjih povzpneš povsem na vrh.

pod med krosnjami
pod med krosnjami
pod med krosnjami
pod med krosnjami

Na vrhu je bil res lep razgled po pohorskih gozdovih, zagotovo pa bi bilo še lepše, če ne bi bilo oblačno in če ne bi tako pihala. Tako, da se nismo preveč dolgo zadrževali na vrhu.

pod med krosnjami
pod med krosnjami

Ko smo zapustili zapustili Pot med krošnjami, smo se odpravili še na krajši sprehod po Rogli.

Kaj nam je bilo všeč:

  • Lokacija poti med krošnjami na Rogli – sprehod po poti je časovno kar hiter, kar pomeni, da lahko dan izkoristite še za kakšen drug sprehod oz. pohod. Rogla je odlično izhodišče za kaj takšnega.
  • Arhitektura poti in razglednega stolpa – ogromna količina lesa je bila potrebna za izgradnjo.
  • Dostopnost z otroškim vozičkom.

Kaj smo pogrešali:

  • Ni veliko klopi za počitek. Predvsem zunaj pred recepcijo ne moreš nikjer posedeti na kakšni klopci. Sploh za vse tiste, ki imamo majhne otroke bi to prišlo zelo prav. Prav tako bi se ljudje dlje časa zadrževali na poti.

Pot med krošnjami je zgradilo podjetje Zážitková akademie (ZAK), stalo pa je več kot štiri milijone evrov. ZAK je evropsko podjetje v lasti nemškega podjetja Erlebnis Akademie AG. Sedež ima v Pragi in trenutno upravlja s tremi potmi med krošnjami, ki se ji je zdaj pridružila še četrta, slovenska. Vir: 24ur

Seveda sva s Katjo v tem prekrasnem naravnem okolju morala fotografirati tudi najine lončke, ki jih najdete v najini spletni trgovini. 😉

emajlirani lončki v naravi

1 thought on “Pot med krošnjami na Pohorju [ideja za izlet]

  1. […] Roglo res radi pogosto obiskujemo. Poglejte si kako smo se že imeli smučanju – tukaj in tukaj. Lansko jesen pa smo šli tudi na popularno Pot med krošnjami. […]

Dodaj odgovor