Priprave na avtodomarsko potovanje v Grčijo

Sedaj gre počasi pa zares… 🙂 Avtodomarsko družinsko potovanje v Grčijo se hitro približuje, čez 5 dni se bomo namreč odpravili na pot. V mesecu maju smo prvič preizkusili avtodomarstvo, ko smo 4 dni preživeli v Istri. Potovali bomo z istim avtodomom, ki smo ga že spoznali in se ga navadili v Istri.

Do Grčije se bomo peljali skozi Hrvaško, mimo Slavonskega Broda, nato bomo vstopili v Srbijo, se peljali mimo Beograda, Niša, Leskovaca, nato bomo prečkali srbsko-makedonsko mejo in makedonsko-grško mejo ter se zapeljali do okolice Soluna, kjer bomo prvič skočili v morje. Tak je plan! Iz Ptuja do Soluna je nekaj več kot 1.100 km in pot bo vseskozi potekala po avtocesti. Pot do Grčije nameravamo prevoziti v dveh etapah, en nočni postanek planiramo v Srbiji.

V prvih dneh našega raziskovanja Grčije bomo raziskovali plaže okrog Soluna, nekaj dni bomo zagotovo preživeli tudi na znanih “prstih”, predvsem na polotokih Kassandra in Sithonia. V nadaljevanju planiramo, da se odpeljemo skozi celino, mimo znamenite Meteore do okolice mesta Preveza od koder nameravamo raziskovanje Grčije nadaljevati na otoku Lefkada, na katerem so bojda ene izmed najlepših plaž v Grčiji.

Grčijo bomo zapustili na grško-albanski meji, se peljali skozi Albanijo in Črno Goro in pot domov nadaljevali po znani hrvaški avtocesti.

Tukaj je okvirno začrtana pot, ki pa se je zagotovo ne bomo držali do potankosti. Na potovanju se bomo prilagajali našemu počutju, vremenu in predvsem Hani in Neži.

Plan poti - Grčija

Spodaj naštevam nekaj avtodomarskih potopisov iz katerih črpam ideje za naše potovanje v Grčijo.

Če imate kakršen koli nasvet za naše potovanje, mi ga prosim posredujte. Bomo zelo hvaležni.

Če vas zanima kako smo se mi imeli na potovanju v Grčiji, si poglejte spodnjo povezavo. Zagotovo boste našli veliko koristnih nasvetov.

Potovanje z avtodomom po Grčiji – potopisna reportaža

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor