Plaža Podvrške je najlepša plaža na otoku Murter

Plaža Podvrške - otok Murter

V sklopu letošnjih počitnic v Pirovcu sva se s Katjo odločila, da čimbolj raziščeva otok Murter. Tako smo eno popoldne preživeli tudi na plaži Podvrške, ki je nama osebno najlepša plaža na otoku.

Plaža Podvrške se nahaja blizu kraja Murter. Do plaže vodita dve poti. Prva pot vodi preko hriba iz strani Murterja, druga pot pa vodi mimo plaže Slanica oz. skozi istoimenovani kamp. Plaža Podvrške je delno peščena in delno prodnata. Na določenih mestih je v vodi mivka, zunaj nje pa je večinoma prodec oz. kamenje. Zato je primerna za majhne otroke, saj lahko uživajo v vodi in pri tem ne rabijo skrbeti, da bi se na čem porezali ali da bi na kaj stopili. Na svoj račun pa istočasno pridemo tudi starši, saj nam ni potrebno stepati pivke iz vseh možnih stvari na plaži. Pa tudi v avtu ni za eno lopato mivke. 🙂

Na plaži boste našli kar nekaj sence, če pa boste postali lačni pa si lahko v kiosku ob plaži privoščite prigrizek. V primerjavi s plažo Slanica je tukaj bilo vse bolj umirjeno in na njej ni bilo pretirane gneče. Kar je velik plus za nas.

Tukaj se nahaja kratek posnetek plaže Podvrške.

V spodnji tabeli sem zbral prednosti in slabosti plaže Podvrške, predvsem iz vidika družin z malimi otroki.

PREDNOSTI (+)SLABOSTI (-)
  • izjemno lepo turkizno morje
  • mivka delno v vodi, zunaj prodec
  • možnost manjšega prigrizka v kiosku
  • možnost kopanja tudi na polotoku v bližini
  • dovolj sence na plaži
  • v sezoni kar gneča na plaži
  • kamenje na plaži ni najbolj prijazno ležanju na plaži
  • ni čistega pogleda na odprto morje

Kje se nahaja plaža Podvrške?

Plaža Podvrške se nahaja na severozahodnem delu otoka, v neposredni bližini kampa Slanica, ki mi je bil zelo všeč, saj je iz njega res lep pogled na Kornate. Od plaže Slanice je oddaljena približno 1 kilometer. Spodaj je prikazana lokacija te plaže.

Kako do plaže Podvrške?

Dostop do plaže Podvrške je precej enostaven. Na otok Murter se pripeljete preko mostu v kraju Tisno, potem pa se po glavni cesti peljete do kraja Murter. Do plaže vodita dve poti. Lahko se peljete mimo plaže Slanica, skozi kamp Slanica. Druga opcija pa je da se do plaže pripeljete neposredno iz kraja Murter.

Še nekaj fotografij iz plaže Podvrške.

Plaža Podvrške - otok Murter

Plaža Podvrške - otok Murter

Plaža Podvrške - otok Murter

Dodaj odgovor