Letošnji avtodomarsko/prikoličarski plani so potrjeni

počitniška prikolica aviva

Tisti, ki podrobneje spremljate ta blog že veste, da smo zadnje tedne iskali ponudnika za najem počitniške prikolice, s katero se letos želimo prvič odpraviti na krajše potovanje. V ožjem krogu smo imeli tri ponudnike: Freedom, Caravan in Adria Plus.

Po temeljitem razmisleku in več pogovori z različnimi ponudniki, sva se s Katjo na koncu odločila, da bomo počitniško prikolico najeli pri podjetju Adria Plus. Glavni razlog zato je, da sva si s Katjo želela najeti prikolico znamke Adria, prav tako pa sem se odlično ujel s predstavniki podjetja. Želela sva si tudi, da počitniško prikolico najameva pri preverjenem ponudniku, ki ima pri najemih večletne izkušnje in nama bo v uporo pri vseh začetnih vprašanjih.

Pred nekaj tedni sem obiskal sejem Alpe Adria, na katerem sem se največ časa zadržal ravno pri razstavnem prostoru podjetja Adria Plus. Jasna, ki je prodajna predstavnica podjetja, mi je že takrat precej podrobneje predstavila različne modele počitniških prikolic in avtodomov, ki jih proizvaja podjetje Adria Mobil.

Podjetje Adria Plus d.o.o. je hčerinsko podjetje Adrie Mobil d.o.o., ki pod svojo blagovno znamko Adria Center ponujajo tudi najem različnih počitniških vozil znamke Adria.

Predstavnikom podjetja Adria Plus, ki že dlje časa spremljajo naš blog, so bili zelo všeč tudi najini emajlirani lončki, ki so seveda primerni za uporabo v avtodomih in počitniških prikolicah. Izrazili so željo po nakupu določene količine lončkov po meri, kar naju je s Katjo zelo razveselilo. Tako smo se dogovorili, da Adria Plus kupi določeno število emajliranih lončkov, mi pa zraven najema prikolice dodatno najamemo še avtodom – 7 dni v pomladanskih mesecih.

Končni dogovor glede najema je naslednji:

  • Predvidoma v mesecu maju bomo 7 dni potovali z avtodomom Sun Living A 75 DP. Ideja je, da bi se odpravili proti Italiji – do Gardskega jezera. A glede na trenutno situacijo glede koronavirusa po Evropi, s Katjo puščava odprte vse možnosti in se z lokacijo ne obremenjujeva. Ravno to je najboljše pri avtodomarstvu in potovanju s prikolicami, da se lahko povsem zadnji trenutek odločiš kam se odpraviti na potovanje.
  • V mesecu juniju bomo ob koncu šolskega leta prvič za 5 dni prenočili v počitniški prikolici Adria Avivo 472 PK. Ideja tega podaljšanega vikend najema je, da se spoznamo s prikolico. Teh nekaj dni bomo preživeli v Sloveniji in obiskali destinacije, ki jih imava s Katjo že dolgo na seznamu želja.
  • V mesecu avgustu bomo 2 tedna potovali z isto počitniško prikolico Avivo 472 PK. Trenutna ideja je, da bi šli v Toskano in tam poiskali ustrezen kamp, v katerem bi se za nekaj dni ustalili. Načrtujava, da bomo vsaj 3 dni v istem kampu, nato pa zamenjamo lokacijo. Na tak način bi recimo zamenjali maksimalno 4, morda 5 kampov, kar bi bilo dovolj, da bi raziskali večino pokrajine Toskane.

Trudim se, da na svoje življenje vsake toliko časa pogledam iz razdalje. Pri ozaveščanju trenutnega časa oz. zdajšnjega trenutka si poskušam prestavljati, kako bom na svoje življenje gledal v svoji pozni starosti. Prepričan sem, da bom takrat z veseljem in radostjo prebiral ta blog ali vsaj pogledal fotografije in posnetke. Zagotovo mi ne bo žal vseh potovanj in dogodivščin, ki sem jih doživel s svojo družino. Menim pa, da bi obžaloval in objokaval svoje življenje, če bi ga posvetil izključno materialnim stvarem in večino življenja posvetil izjemni poslovni karieri.

Mislim, da je potrebno v življenju najti ustrezno ravnovesje med družino, poslovno kariero in osebnimi cilji. To pa seveda ni lahka naloga. Prav tako menim, da je razvoj na osebni rasti nekaj, na čem bi moral delati sleherni posameznik. Z vsakim krajšim ali daljšim potovanjem s svojo družino osebnostno rastem, saj se takrat globje povežemo med seboj. Na vsakem potovanju je potrebno veliko komunikacije, veliko prilagajanja drug drugemu in sprejemanja kompromisov. Te veščine bodo Hani, Neži in Lizi v veliko pomoč pri premagovanju vseh ovir, ki jih čakajo v nadaljnem življenju.

Letošnji plan je res super in vsi se že veselimo novih dogodivščin z avtodomom in počitniško prikolico. Najem avtodoma v mesecu maju je v naš počitniški urnik padel povsem nepričakovano in tega se s Katjo še toliko bolj veseliva, saj prvotno najema avtodoma nisva imela v načrtu.

Spodaj vam predstavljam model prikolice Adria Avivo 472 PK, ki jo bomo najeli. Serija Aviva je dobitnica evropske nagrade za inovativnost (European Innovation Award), gre ze udobno serijo prikolic, ki je na voljo v 9 različnih tlorisih. Avivo 472 PK je dolgo 5174 cm, široka 230 cm in ima 6 ležišč.

Spodaj dodajam še nekaj fotografij avtodoma Sun Living A 75 DP, v katerem bomo letos spali 7 dni. Gre za alkoven model, v katerem se lahko vozi in spi 6 oseb. Torej je primeren za našo 5-člansko družino. Podjetje Adria Mobil je blagovno znamko avtodomov Sun Living prvič predstavilo v letu 2008. 10 let kasneje , v letu 2018 pa so predstavili povsem novo prenovljeno paleto teh avtodomov, ki je opremljena z najnovejšim dizelskimi agregati na osnovi Fiata Ducata.

Naslednji vikend imajo v podjetju Adria Plus hišni sejem pomlad 2020, kjer si bo mogoče od blizu pogledati veliko število različnih avtodomov in tudi počitniških prikolic. V kolikor bo situacija okrog koronavirusa stabilna, si bomo naredili izlet do Novega Mesta in si od blizu pogledali avtodom in počitniško prikolico, s katero bomo potovali.

Saj sedaj me že dobro poznate, tako da že zagotovo veste, da bom vse dobro dokumentiral. Tako lahko v prihodnjih blogih pričakujete podrobnejšo predstavitev omenjene počitniške prikolice in tudi avtodoma. 🙂

Se beremo! 🙂

1 thought on “Letošnji avtodomarsko/prikoličarski plani so potrjeni

  1. […] sem še pred nekaj dnevi pisal o planiranju naših počitnic na Gardskem jezeru in o potovanju po Toskani, je situacija sedaj precej negotova. Vprašanje, če bo do konca maja situacija v Italijo povsem […]

Dodaj odgovor