Kje najeti počitniško prikolico?

najem počitniške prikolice

Tisti, ki spremljate ta blog že veste, da se bomo letos prvič odpravili na počitnice s počitniško prikolico. Nisem veliko okleval, tako da sem kar hitro pričel iskati ponudnike, ki omogočajo najem počitniške prikolice. Hitro sem doživel presenečenje.

Na slovenskem trgu je namreč precej malo ponudnikov, ki omogočajo najem počitniških prikolic. Sploh, če to primerjam s ponudniki za najem avtodoma. Predvidevam, da je razlog za to predvsem v tem, da enostavno ni toliko zanimanja za najem prikolic. Cena prikolic je občutno nižja napram cenam avtodomov, tako da si veliko ljudi raje omisli svojo lastno počitniško prikolico, s katero potem dopustujejo več let.

Pri našem prvem najemu počitniške prikolice sem pozoren predvsem na naslednje:

 • Želimo najeti počitniško prikolico z maksimalno dovoljeno težo 1.300 kg. To pomeni, da skupaj z avtodomobilom ne bi presegli maksimalne dovoljene teže 3.500 kg. V tem primeru mi zadošča B kategorija izpita, v primeru, da bi presegli skupno dovoljeno maso, pa bi moral narediti dodatni izpit – B kategorija s kodo 96 (dodatno usposabljanje – 9 ur v avtošoli in izpitna vožnja). S tem izpitom pa je potem največja dovoljena masa 4.250 kg.
 • Želel bi si, da bi prikolica imela vgrajen mover. A je to nujno za prvič? Ali se da preživeti tudi brez moverja?
 • Prikolico bom najeli dvakrat: za kratek čas v mesecu maju, za malo daljši čas v avgustu. Rad bi, da imamo pri obeh najemih isto prikolico.
 • Rad bi, da je počitniška prikolica nova, oz. novejša in da ima vse najnovejše funkcionalnosti, predvsem kar se varnostnih asistenc tiče in opremljenost nasploh.
 • Želimo najeti prikolico pri preverjenem ponudniku, ki ima izkušnje z najemi in mi bo lahko tudi ustrezno svetoval kako prvič potovati s prikolico – predvsem tehnične zadeve glede vleke.

Najem počitniške prikolice

Zaenkrat imam na seznamu tri ponudnike, pri katerih bi lahko najeli počitniško prikolico. Zaenkrat sem pridobil le informativne ponudbe in bolj kot ne, so si cene najema podobne. Morava sedaj s Katjo finalno definirati vse datume, da bodo ponudniki pripravili finalne ponudbe. Moram še pridobiti ceno prevzemnih stroškov, kemikalij in čiščenja.

Zaenkrat imam na seznamu naslednje ponudnike, s katerimi sem vzpostavil prvi kontakt:

 • Adria Center – Na spletni strani sicer nimajo nikjer napisano da ponujajo tudi najem počitniških prikolic. Vendar po poslanem emailu so se hitro odzvali in mi povedali, da je najem možen, tako da so mi poslali tudi informativno ponudbo. Katero Adria prikolico nam bodo ponudili še javijo.
 • FREEDOM – Ponujajo najem vseh vrst počitniških prikolic nemškega proizvajalca Hobby – od malih do večjih. Te Hobby prikolice tudi prodajajo in si jih je možno pogledati v Celju. Imajo lično in pregledno spletno stran, v ponudbi imajo tudi možnost nakupa in najema Brako oz. Camp-let prikolic.
 • Caravan – Imajo možnost najema počitniške prikolice Adria Aviva 492 in Weinsberg CaraOne 420QD. Iz spletne strani je razvidno, da imajo tudi veliko fizično trgovino s kamp dodatno opremo, prav tako prodajajo avtodome različnih proizvajalcev.

Drugih večjih ponudnikov nisem zasledil, tako da se bom zagotovo za najem dogovoril pri enem od teh podjetij.

Vse tiste, ki ste že potovali s počitniškimi prikolicami, vas prosim za kakšen nasvet. Na kaj moram biti pozoren pri najemu? S kakšnimi izzivi ste se vi soočali, ko ste šli prvič na pot s počitniško prikolico? Pri kom bi vi najeli počitniško prikolico?

3 thoughts on “Kje najeti počitniško prikolico?

 1. […] Največ časa pa sem se zadržal pri počitniških prikolicah Adrie, saj smo ravno v fazi, ko izbiramo ponudnika, pri katerem bomo jo najeli za poletne […]

 2. […] ta blog, že zagotovo veste, da radi potujemo in da imamo letos v planu preizkusiti tudi potovanje s počitniško prikolico. Tako sva s Katjo veliko pozornost pri izbiri avtomobila posvečala varnosti in udobju ter […]

 3. […] ki podrobneje spremljate ta blog že veste, da smo zadnje tedne iskali ponudnika za najem počitniške prikolice, s katero se letos želimo prvič odpraviti na krajše potovanje. V ožjem krogu smo imeli tri […]

Dodaj odgovor