Kako bodo potekali naši dnevi v prihodnjih tednih?

koronavirus

Če bi mi kdo pred tremi tedni rekel, da bo življenje v Sloveniji teklo na tak način kot teče danes, bi mu dobesedno rekel, da je zmešan. V januarju sem prvič slišal za koronavirus in kot večina vas, mu nisem polagal velike pozornosti. V pretekli dekadi smo imeli kar nekaj podobnih virusov na svetovni ravni in noben izmed njih ni kaj veliko vplival na življenje v Sloveniji.

Zato me je takšna razsežnost epidemije v zadnjih dneh res presenetila. In vidim, da ni presenetila samo mene, pač pa večino sveta. Ne paničarim, sem racionalen in vem, da bomo to obdobje uspešno prebrodili. Dejstvo pa je, da smo se znašli v situaciji, ki je nevsakdanja in nam ni poznana. V takšni situaciji se težje znajdemo, saj nimamo opore v izkušnjah iz preteklosti. Zato tudi delamo napake.

Če sem še pred nekaj dnevi pisal o planiranju naših počitnic na Gardskem jezeru in o potovanju po Toskani, je situacija sedaj precej negotova. Vprašanje, če bo do konca maja situacija v Italiji povsem stabilizirana. Lahko samo upamo, da se bo življenje čimprej vrnilo v normalne tire.

Kako bo potekal naš družinski ritem v naslednjih tednih:

  • Za nekaj časa se bomo izolirali in ne bomo imeli tesnih stikov z nikomer. S tem bomo zaščitili nas in še posebej najbolj ogrožene. Po vseh izjavah in prebranih člankih sem prepričan, da je to edini in najpomembnejši ukrep, ki ga lahko naredimo, da znižamo gaussovo krivuljo in ne preobremenimo zdravstvenih kapacitet in s tem ogrozimo življenja.
  • Jaz bom normalno delal od doma. Na Interi imamo vse pogoje za delo na daljavo (preko interneta), tako da bo delo potekalo povsem normalno.
  • Pogosteje bomo šli na sprehod in se več gibali na dvorišču.
  • Pogledali bomo kakšno risanko ali film več. 🙂
  • Igrali bomo družabne igre (Catan junior, Scotland Yard junior)
  • V trgovino in po res nujnih opravkih bom šel samo jaz – čim manjkrat.
  • Kakšno uro več bom preživel na Viberju.
  • Jutranja rutina ob 6.00 seveda ostaja. Metoda 20/20/20 je del mojega začetka dneva 6x na teden. 🙂
  • Vse izdelke, ki jih boste kupili v najini spletni trgovini bova s Katjo pošiljala samo 2x na teden. Zato, če še nimate darila za materinski dan, pohitite. 😉

Koronavirus COVID-19 je dokaz, kako malo je potrebno, da se nam zamaje svet pod nogami. V nekaj dneh so se odpovedali vsi športni dogodki na svetovni ravni, zapirajo se meje, vsaj do konca meseca so se zaprle vse šole in vrtci, iz ure v ure se sprejemajo novi ukrepi, s katerimi se poskuša čimbolj omejiti širjenje virusa COVID-19. To so okoliščine, ki jih v svojem življenju še nisem doživel.

Sem pa na tem mestu zelo hvaležen, da živim v Sloveniji in da imamo javno zdravstvo, ki je po mojem mnenju dobro. Vedno pa je lahko še boljše, vendar te dni jaz celotni stroki zaupam, njihove izjave so strokovne in poglobljene ter dajejo občutek zaupanja. Je pa dejstvo, da bo gospodarstvo utrpelo izgube in potrebno se bo prilagoditi novim razmeram, ki nas čakajo, ko bo kriza s koronavirusom za nami.

Ostanimo zdravi in solidarni!

Dodaj odgovor