PZA Zabovci

PZA Zabovci

PZA Zabovci se nahaja v vasici Zabovci, v neposredni bližini Markovc in le streljal od mesta Ptuj. Postajališče je postavljeno ob Športnem parku Zabovci, ob Ptujskem jezeru, do katerega je na voljo takojšen dostop. V PZA Zabovci je na voljo 7 lepo urejenih mest za avtodome, kjer se je mogoče priklopiti na elektriko. Prav tako možen izpust odpadne vode in WC kasete ter polnjene sveže vode. Posamezno mesto je veliko 21m2 in so ločena zelenimi pregradnimi stenami (štajerska brajda).

PZA Zabovci predstavljajo del športnega parka Zabovci, ki ga upravlja Športno rekreacijsko društvo Zabovci. V njem so na voljo dva asfaltna igrišča za košarko in mali nogomet, igrišče za odbojko na mivki in igrišče za balinanje. Na voljo so tudi velika igrala za najmljajše. Zraven je tudi ribnik, kjer je možno loviti ribe ali pa vsaj opazovati ribiče pri tem početju.

Lokacija

Točna lokacija PZA točke je Zabovci 66, 2281 Markovci pri Ptuju.

Cenik PZA Zabovci

Postanek na PZA Zabovci je brezplačen, plača se samo elektrika in voda glede na porabo. 1 kWh stane 0,5 €, 80 litrov vode pa stane 1 €. Izpust odpadne vode in WC kasete lahko opravite brezplačno.

Kaj početi ob Ptujskem jezeru?

Lokacija PZA točke v Zabovcih je nadvse atraktivna, sploh če ste radi športno aktivni. Lahko se odpravite okrog Ptujskega jezera, s kolesom ali peš. Pot je dolga 12.5 km (če prečkate peš most – zadnji po vrsti). S kolesom se lahko odpravite tudi do mesta Ptuj – pot je lepo označena in povsem neprometna in tako primerna tudi za majhne otroke. Do centra mesta je nekje 5 km. Če bi si radi pogledali znamenitosti Ptuja, si poglejte tole objavo.

Le streljaj od PZA-ja se nahaja Ranca bar, kjer je možno pojesti sladoled in spiti pijačo. Hkrati se lahko preizkusite v wake parku, tukaj lahko najamete tudi kajake, čolne ipd.

Spodaj si lahko pogledate nekaj fotografij iz PZA točke v Zabovcih.

Spodaj si lahko pogledate kako izgleda Ptuj in Ptujsko jezero iz zraka, na tej povezavi pa najdete seznam znamenitosti, ki se jih splača pogledati v najstarejšem slovenskem mestu.

1 thought on “PZA Zabovci

  1. […] Poglejte si kratek posnetek iz PZA točke v Zabovcih. […]

Dodaj odgovor