PZA Bukovniško jezero – Dobrovnik

PZA Bukovniško jezero Dobrovnik

PZA Bukovniško jezero se nahaja v občini Dobrovnik (Prekmurje). Z njo upravlja podjetje 24 Stop. Na voljo je 14 parcel na katerih lahko zraven avtodoma parkirate tudi avtodomo s počitniško prikolico. Rezervacijo parkirnega mesta lahko narediti na telefonski številki 040 623 988.

Na PZA točki Bukovniško jezero je možna vsa oskrba (elektrika, voda, izpust odpadne vode in čiščenje WC kasete), prav tako se zraven nahaja objekt s sanitarijami s tuši. Zraven so tudi lesena igrala za otroke, ki so postavljena v senci.

Lokacija

Točna lokacija PZA točke je 46.6689,16.339399 (Google maps).

PZA točka se nahaja v neposredni bližini Bukovniškega jezera – le nakaj minut hoje. V neposredni bližini se nahaja Pustolovski park in dnevni bar oz. gostilna, kjer je mogoče kaj spiti, pojesti ali se posladkati s sladoledom.

Spodaj si lahko pogledate kratek posnetek tega postajališča za avtodome.

Bukovniško jezero je umetno jezero veliko 4,5 ha in je nastalo z zajezitvijo potoka Bukovnica. Povprečno je globoko 2 do 3 m, največja globina pa je do 8 m. Prvotni razlog za nastanek je bil kot protipoplavni ukrep.

Krožijo številne legende o bajeslovni moči izvira sv. Vida v bližini kapelice in o dobrem počutju, ki ga počitek v njeni bližini prinese. Leta 2001 so radiostezisti področje raziskali in na njihovo presenečenje naleteli na več kot 50 energetskih točk. 26 energetskih točk so posebej označili in jim določili namen zdravljenja in čas, ki ga je potrebno preživeti na vsaki energetskih točki.

Cenik – PZA točka Bukovniško jezero

Cena 24 urnega postanka na PZA Bukovniško jezero je 20 € (ne glede na število oseb). Plačilo uredite preko avtomata. Ob vstopu na točko dobite RFID kartico, s katero imate tudi različne popuste v okolici (slaščičarna Cuffi, restavracija Puhan, Lipod, pustolovski park, terme Banovci, tropski park Ocean Orchids itd.). Na letaku, ki ga boste dobili si boste lahko prebrali kje vse in kakšni so popusti.

Če iščete ideje kaj početi v neposredni bližini PZA točke Bukovniško jezero, si poglejte 15 idej za izlete v Prekmurju.

1 thought on “PZA Bukovniško jezero – Dobrovnik

Dodaj odgovor