Kako smo preživeli super vikend v Termah Čatež

Prvi vikend v septembru smo se odpravili na vikend oddih v Terme Čatež. V Termah Čatež smo bili že večkrat in vedno smo se imeli lepo. Katja je sem zahajala s svojo družino že v otroških letih, zato jo na Terme Čatež vežejo tudi nostalgični spomini. Nazadnje smo bili tukaj pred leti, ko je bila Neža stara 3 mesece in spomnim se, da smo zelo uživali na poletni Termalni rivieri, ki ponuja veliko različnih aktivnosti – najbolj popularni pa so zagotovo tobogani in gusarska ladja.

Če vas zanima kako smo se imeli v Termah Čatež, si lahko pogledate spodnji posnetek.

Kako prispeti v Terme Čatež?

Terme Čatež se nahajajo zelo blizu avtoceste v kraju Čatež ob Savi. Iz Ptuja, od koder smo se mi odpravljali, se je najhitreje do Čateža pripeljati po hrvaški avtocesti. V Zagrebu smo se usmerili proti Novemu mestu in kmalu po hrvaško-slovenski meji smo prispeli v Terme Čatež.

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče. Poletna Termalna riviera je največji zunanji kompleks v Sloveniji, ki se razprostira na 10.000 m² površine. Zimska Termalna riviera pa zajema 1.800 m² površine notranjih bazenov.

Namestitev v Termah Čatež

V Termah Čatež lahko izbirate med številnimi različnimi namestitvami: med več hoteli (hotel Terme, hotel Toplice, hotel Čatež), apartmaji in različnimi opcijami v kampu. V kampu lahko izbirate med šotori, različnimi mobilnimi hišami, hišami v gusarskem zalivu in šotori v indijanskem zalivu.

Mi smo bili tokrat nameščeni v novi in zelo moderni mobilni hiši. Nad njo smo bili navdušeni, bila je zelo prostorna in moderno opremljena, z dvema kopalnicama in dvema sobama ter veliko teraso, ki pa smo jo bolj malo koristili, saj je bil vikend bolj kot ne deževen. Zelo nam je bila všeč lokacija vseh novih mobilnih hiš, te so namreč blizu mostu, ki preko poletne Termalne riviere. Tako smo imeli zelo kratko pot do restavracije Grill, kjer smo imeli polni penzion ter do zimske Termalne riviere, kjer smo se vsak dan kopali.

Spodaj si lahko pogledate nekaj fotografij mobilne hiše.

mobilna hiška terme čatež

mobilna hiška terme čatež

mobilna hiška terme čatež

Poletna Termalna riviera

Vreme nam na žalost ni dopuščalo, da bi se kopali v poletni Termalni rivieri, smo pa se zato ob njej sprehajali in občudovali najbolj pogumne, ki so se kopali v zunanjih bazenih, tudi ko je bila temperatura zraka manj kot 20 °C. Za otroke in mladino je v Poletni rivieri resnično veliko število toboganov, pozornost zbuja velika gusarska ladja in pa zelo dolga reka, po kateri se lahko voziš z obročem.

Poletna Termalna riviera terme čatež

Še nekaj fotografij iz poti, ko smo se odpravili na zgodnjo večerjo v Restavracijo Grill.

poletna termalna riviera terme čatež

poletna termalna riviera terme čatež

Polni penzion v restavraciji Grill

Kmalu zatem, ko smo se v petek razpakirali v naši mobilni hiši, smo se odpravili na zgodnjo večerjo v restavracijo Grill, kjer smo imeli poln penzion. V lepo urejeni restavraciji, v neposredni bližini recepcije kampa, smo lahko izbirali med številnimi jedmi iz jedilnika. Cel vikend smo bili zadovoljni s hrano in postrežbo.

Restavracija Grill terme čatež

restavracija grill terme čatež

Tudi zajtrki so bili zelo dobri. Je bilo nekoliko drugače, saj niso imeli ruskega bifeja, tako da so nam zajtrk postregli na mizo.

restavracija grill - terme čatež

Zimska Termalna riviera

Po zgodnji večerji smo odšli v zimsko Termalno riviero. Ura je bila okrog 18. ure, ko smo se v garderobi preoblekli in prispeli do bazenov. Hana in Neža sta na začetku nekoliko previdno spoznavali vse bazene in tobogane. Ni trajalo dolgo, ko sta se povsem sprostili in sledil je živ žav na polno. 🙂

Zimska riviera je zelo praktično razdeljena. V prvem delu je velik bazen preko katerega je nekaj mostičkov, fontana in veliko drevo. Zraven je en mini otroških bazen in nekaj jacuzzi bazenov. Prav tako lahko od tukaj zaplavate v zunanji bazen, v katerega je speljan tudi tobogan. V tem delu zimske riviere je bilo bolj umirjeno vzdušje.

zimska termalna riviera

zimska termalna riviera

V sredinskem delu zimske riviere smo se zadrževali največ. Tukaj sta bila dva tobogana in velik bazen, v katerem so bili vsake toliko časa valovi. Hana in Neža sta se neštetokrat peljali po toboganih in zelo uživali. Prvi večer sem še moral iti z njima na tobogan, naslednja dva dni pa sva ju s Katjo lahko počakala v bazenu.

zimska termalna riviera

To pa še ni vse. Zimska Termalna riviera se razprostira še naprej. V nadaljevanju se nahajata dva precej visoka tobogana, ki sta namenjena večjim otrokom in mladini. Povsem na koncu kompleksa pa je velika gusarska ladja, ki je namenjena najmlajšim otrokom.

zimska termalna riviera

zimska termalna riviera

Priznam, da sem bil nad velikostjo in obsegom možnih aktivnosti v zimski Termalni rivieri zelo presenečen. Vedel sem, da so Terme Čatež največje slovensko zdravilišče, a kljub temu nisem pričakoval toliko notranjih bazenov, toboganov in možnih aktivnosti za mladino. Priznam, da me je bilo malo strah, da se bomo kratkočasili v notranjih bazenih, a je bil strah povsem zaman. Punci sta uživali, midva pa tudi.

Gusarski zaliv in indijanska vas

V soboto zjutraj, ko sem se zbudil, sem šel na jutranji tek, saj sem si pred kratkim postavil nov osebni cilj, ki sem ga poimenoval projekt 42naoff. Med tekom sem si od blizu pogledal zanimiv gusarski zaliv in indijansko vas. Tekel sem skozi kamp, nato mimo recepcije do glavne ceste in po isti poti nazaj.

gusarski zaliv in indijanska vas

Gusarski zaliv se nahaja na jezeru, kjer so na vodi postavljene plavajoče hišice. Do 20 plavajočih hišic je mogoče priti preko mostu. V vsaki gusarski hišici lahko biva 5 ljudi, torej lahko v gusarskem zalivu istočasno biva 100 ljudi.

gusarski zaliv

Indijanska vas zajema 15 šotorov, v katerih lahko naenkrat biva 60 ljudi. Zagotovo je to super izbira za skupinske izlete, poletno šolo v naravi in za tiste, ki radi taborijo v naravi. V enem šotoru se nahajajo 4 postelje, mizica, 4 garderobne omare in kuhinjski kotiček.

indijanska vas

Kaj vse lahko počnete v Termah Čatež?

Terme Čatež ponujajo široko ponudbo Spa & Wellness storitev. Razpolagajo s številnimi wellness programi, masažami, kopeli, kozmetičnimi storitvimi ipd. V okviru Wellnessa sem v soboto popoldan dobro uro in pol preživel v savna parku, kjer je na voljo res veliko število savn. To je bil največji savna park, ki sem ga kadarkoli obiskal.

savna park terme čatež

Prav tako je veliko možnosti za vse tiste, ki smo radi športno aktivni. Zraven plavanja v olimpijskem zunanjem bazenu, lahko igrate tudi tenis, odbojko, nogomet, namizni tenis, badminton, squash, imajo tudi bowling stezo, fitnes studio in golf igrišče. Uživate lahko tudi v teku in kolesarjenju po lepi pokrajini v okolici.

Lahko rečem, da je vikend minil zelo hitro, saj se nam je vseskozi veliko dogajalo. Vsak večer smo precej hitro zaspali, saj smo bili utrujeni od celodnevnega dogajanja. Zagotovo se bomo v Terme Čatež še vrnili. Morda že za krompirjeve počitnice. Takrat imajo v termah pripravljenih veliko različnih dejavnosti za otroke. Zraven obveznega kopanja in vožnje po toboganih, se bodo otroci lahko preiskusili v različnih športnih igrah, plesanju, rezanju buč, branju pravljic itd.

Da smo lahko preživeli tako lep vikend gre zahvala Termam Čatež, ki so nas povabili k njim, da preizkusimo njihove storitve.

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor