Kako smo se imeli, ko je Slovenija osvojila evropski vrh

slovenija

Slovenska košarkarska reprezentanca je v zadnjih dneh posrkbela za pravo evforijo v Sloveniji. Brez poraza se je uvrstila v finale evropskega prvenstva in v napeti finalni tekmi so naši fantje premagali Srbijo in prvič v zgodovini postali evropski prvaki. Noro, zgodovinsko in sanjsko.

Spodaj si lahko pogledate kako smo se pri nas pripravljali na tekmo in kakšno je bilo vzdušje ob zmagi. Kot se za takšen dan spodobi, smo se od jutra o večera posvetili košarki. Več pa v posnetku. 🙂

Dejstvo je, da je Slovenija že v preteklosti imela ekipo za medaljo, vendar jim ta podvig nikoli ni uspel. Nikoli ne bom pozabil polfinalne tekme leta 2007, ko smo tragično izgubili proti Grčiji. 2 minuti in 40 sekund pred koncem tekme smo smo vodili za 12 točk, na koncu so nas Grki premagali za točko. Šokanten poraz, ki je zagotovo pustil določene posledice na tisti generaciji.

Sta pa zato Radoslav Nesterovič in Jaka Lakovič (nosilca tiste generacije) toliko bolj vesela letošnjega leta, saj sta sestavljala velik del zmagovitega mozaika te reprezentance. Nestorovič je generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije, Lakovič pa pomočnik glavnega trenerja (Igorja Kokoškova).

Vidili bomo, kaj bo ta zlata medalja pomenila za prihodnost naše košarkarske reprezentance. Zagotovo je bila nedelja (17.9.2017) zgodovinski dan, ki si ga bomo zapomnili za vedno. MOJ TIM!

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor