Čudovit sončni zahod v kraju Pirovac

sončni zahod Pirovac

Te dni smo na počitnicah v Pirovcu, kjer smo nastanjeni v kampu Miran – tukaj ima naše podjetje dve mobilni hiški. V neposredni bližini naše hiške, na pomolu vsak večer opazujemo res lep sončni zahod. Pogled proti sončnemu zahodu iz tega mesta je res izjemen. Da je ambient še popolnejši pa poskrbijo ptički in zvoki valov, ki nežno udarjajo ob betonski pomol. Če bi kakšen joga mojster, ki obvlada meditacijo poznal ta kotiček, bi zagotovo ob večerih bila tukaj gneča. Sedaj pa (na srečo) na samomeditacijo pred zaključkom dneva pride zgolj nekaj obiskovalcev iz kampa in občasni sprehajalci iz mesta.

Vedno, ko smo na morju, poskušamo čimvečkrat ujeti sončne zahode. To sem delal že od nekdaj. Včasih sam, potem s Katjo, danes pa z družino. Pogled proti sončnemu zahodu, ki se spušča v morje, me pomirja in usmerja moje misli v samega vase. Lahko bi rekel, da se ob sončnih zahodih pogovorim sam s sabo (globoke misli, a ne). Sedaj, ko sta moji hčerki že nekoliko večji nam uspe že kakšno minuto, dve ali tri uživati v čisti tišini. Se igramo igrico, kdo bo dlje časa tiho :).

Spodnje fotografije so posnete s telefonom in GoPro kamero.

sončni zahod Pirovac

zahod v Pirovcu

soncni zahod Pirovac

To pa ni edino mesto v Pirovcu, kjer se splača opazovati sončni zahod. Na pomolu ob glavni mestni plaži je pogled proti sončnemu zahodu prav tako izjemen. Spodnje trenutke smo ujeli ob večernem sprehodu, ko je nebo bilo rahlo prekrito z oblaki. Posneto z iPhonom.

sončni zahod Pirovac

sončni zahod Pirovac

sončni zahod Pirovac

[optin-cat id=”1009″]

1 thought on “Čudovit sončni zahod v kraju Pirovac

  1. […] Katjo sva ravno v fazi, ko planirava počitnice za leto 2020. Veva že, da bomo 10 dni preživeli v Interini počitniški hiški v Pirovcu. Močno pa si želiva, da bi ponovno šli na kakšno potovanje z avtodomom oz. počitniško […]

Dodaj odgovor