3 ideje za krompirjeve počitnice

krompirjeve počitnice

Šolsko leto se še niti ni prav začelo, ko so pred nami že krompirjeve počitnice, ki bodo letos od 28. 10. 2019 – 1. 11. 2019.

V nadaljevanju vam posredujem nekaj mojih idej, kje in kako lahko z vašimi otroki preživite krompirjeve počitnice.

Krompirjeve počitnice v slovenskih termah

Slovenija ponuja izjemno veliko število različnih termalnih kopališč in zdravilišč. Tako lahko na katerem koli koncu Slovenije najdete svoj kotiček miru in se prepustite razvajanju v termalnem parku. Otroci in mladina bodo najbolj prišli na svoj račun. Današnja kopališča so opremljena s številnimi tobogani in ostalimi aktivnostmi, tako da ponadi otroci kar cel dan preživijo v bazenu.

Tukaj naštevam nekaj priljubljenih slovenskih kopališč, ki so primerna za krompirjeve počitnice:

 • Terme Čatež – So največje slovensko kopališče in spadajo celo med največje termalne vodne parke v Evropi. Bivate lahko v hotelih, apartmajih, kampu ali Gusarskem zalivu. Nahajajo se v Čatežu ob Savi, zelo blizu hrvaške meje. Tukaj lahko preverite, kako smo mi uživali en vikend v Termah Čatež.
 • Terme Zreče – Obdane so z gozdovi Pohorja in se nahajajo v neposredni bližine Rogle, ki je oddaljena slabe pol ure vožnje. Idealno za vse, ki ste radi tudi v naravi. Ponujajo možnosti namestitve v različnih hotelih (Atrij, Vital, Klasik) in apartmajih.
 • Terme Ptuj – So ene izmed mlajših termalnih kopališč in se nahajajo v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj. Bivate lahko v Grand hotelu Primus, apartmajskem naselju in v kampu. Zraven kopanja, lahko uživate tudi ob sprehodih po Ptuju, saj je do centra mesta dobrih 10 minut hoje.
 • Terme 3000 Moravske Toplice – V severovzhodnem delu Slovenije, v prekmurju so pred veliko leti namesto nafte našli geotermalno vodo. So terme z bogato zgodovino in spadajo med bolj prepoznavna termalna kopališča v Sloveniji. Izbirate lahko med različnimi tipi namestitev (trije hoteli, apartmaji, kamp itd.).
 • Terme Olimia – Nahajo so se v osrčju Kozjanskega, v Podčetrtku. Ponujajo prestižno Wellness ponudbo in veliko vodnih doživetij za otroke. Nameščeni ste lahko v dveh hotelih, apartmajih ali kampu.

Seznam vseh slovenskih kopališč najdete na tej strani.

2. Počitnice v hotelu na slovenski ali hrvaški obali

Če vam bivanje v termah ni pri srcu, se lahko odpravite na slovensko ali hrvaško obalo. Ponudbe v jesenskih terminih je ogromno. Na slovenski obali smo bili večkrat v hotelu Lucija in tam smo se vedno dobro počutili. Imajo tudi bazen in savna park, vendar mi smo večino časa preživeli zunaj, na dolgih sprehodih (ali vožnji s kolesom) do Pirana. Ta pešpot je res super. Prav tako je veliko zunanjih igral na katerih lahko mladina potroši odvečno energijo.

Druga opcija je Hrvaška obala. Opcij tukaj je nešteto. Za krompirjeve počitnice bi vam morda priporočal Istro, predvsem zato, ker je blizu Slovenije in ponuja veliko število možnosti za namestitev. Na tej odlični strani lahko poiščete ustrezni hotel in preverite vse možnosti namestitev.

Mi imamo v planu, da enkrat v prihodnosti obiščemo družinski hotel Amarin v Rovinju, za katerega pravijo, da je pravi raj za otroke. Ponujajo namreč varstvo in animacijo za otroke, otroško telovadnico, otroški wellness, kino, notranja in zunanja igrala, sobo z video igrami ipd. Skratka sanjski raj za male in velike otroke.

3. Izlet z avtodomom po Sloveniji ali Istri

Za tiste, ki niste radi pri miru pa predlagam, da se z avtodomom odpravite na družinski potep po Sloveniji ali Istri. Najem avtodoma je v tem času cenejši, pri Hiša na kolesih, ga lahko najemete že od 70€ naprej (na dan). Lahko se odpravite na potep po Sloveniji, če pa pogrešate morje, pa lahko raziščete Istro. Ta je kot nalašč primerna za 4 do 5 dnevni potep. Tukaj si lahko pogledate kako smo se mi imeli na kratkem potovanju z avtodomom po Istri.

Tudi, če bo čez krompirjeve počitnice slabo vreme, vas ne rabi biti strah, saj so današnji sodobni avtodomi zelo prostorni, imamo gretje in dovolj udobja, da lahko cel dan preživite v njem. V osrednjem prostoru, na jedilni mizi lahko z otroki igrate karte ali kakšne družabne igre.

To je le nekaj idej za družinski oddih v času krompirjevih počitnic. Seveda pa ni nič narobe, če boste ostali doma in se čez praznike odpravili na pokopališče in se tako spomnili vseh bližnjih, ki jih več ni med vami. Vedno pa si lahko privoščite družinski sprehod.

1 thought on “3 ideje za krompirjeve počitnice

 1. Vedno paše se malček spočit v termah, ampak sama bi takoj skočila na izlet z avtodomom. 🙂
  Super predlogi!

  Tadeja
  http://www.happynami.com

Dodaj odgovor