Vožnja v notranjost Grčije in nočitev v kampu Vrachos Kastraki (6. dan)

Vrachos Kastrak

Dopoldan smo preživeli na plaži Azapiko in se poslavljali od sredinskega prsta Sitonija, na polotoku Halkidiki. Okrog poldneva smo se namreč odpravili proti notranjosti Grčije. Pri pakiranju vseh stvari sem opazil viden napredek, s Katjo sva postala dobro uigrana. Jaz sem poskrbel za zunanje stvari (stole, mize itd.), Katja pa je poskrbela za notranjost avtodoma, da so bile stvari na svojih mestih in se niso premetavale med vožnjo.

Okrog 12. ure smo se odpravili. Pred nami je bila kar nekaj ur trajajoča vožnja. Neža je hitro zaspala (kot ponavadi), Hani pa sva dovolila krajšanje časa z gledanjem risank. S Katjo sva za potovanje po Grčiji postavila pravilo, da lahko risanke gledata samo kadar se vozimo več ur skupaj.

Spodaj si lahko pogledate kratek posnetek poti iz Sitonije do Meteore (kamp Vrachos Kastraki).

Današnji cilj je bil kamp Vrachos Kastraki v kraju Kalambaka, ki je predstavljal izhodišče za ogled znamenite Meteore. Pot proti osrednjemu delu Grčije je potekala brez zapletov, avtocesta je dobra, tako da semo se na poti počutili zelo varno. Imajo pa Grki neka čudna pravila za plačevanje cestnin. Brez nekega sistema, ki bi ga razumel. Včasih je potrebno plačati avtocesto, včasih sploh ne. Enkrat nerazumljivo majhen znesek, drugič absolutno previsok.  Žal je potrebno cestine plačevati samo z gotovino (ne sprejemajo kartic). Prav tako imajo zelo redko postavljena bencinska postajališča, največkrat se je potrebno do bencinske postaje odpeljati kar do bližnjega kraja ob avtocesti.

Takole izgleda vhod v kamp.

vrachlos kastraki

vrachlos kastraki

Okrog 18.30 smo prispeli do kraja Kalambaka, kjer smo poiskali kamp: Vrachos Kastraki. Bilo je zelo vroče. Temperatura je med vožnjo večkrat narasla na 39 °C, ko smo prispeli v kamp je bilo zagotovo še več kot 35 °C. Poiskali smo si super senčno parcelo. Punce so se odpravile na osvežitev v bazen, jaz pa sem se sprehodil po kampu in od daleč opazoval te mogočne visoke skale, ki se iz kampa lepo vidijo. Temperatura tudi zvečer ni padla, tako da nam je bilo prvič res vroče. Za nameček sem si krajšal čas še s pečenjem palačink (obljuba Hani in Neži), tako da sem se konkretno preznojil. Prvič se je zgodilo, da sva s Katjo šla spat po polnoči. In prvič sva si na dopustu nastavila budilko. Najina želja je bila, da se zgodaj odpravimo na ogled znamenite Meteore in se tako izognemo vročini.

Spodaj si lahko pogledate lokacijo kampa Vrachos Kastraki.

Še nekaj fotografij iz kamp Vrachos Kastraki.

vrachlos kastraki

vrachlos kastraki

vrachlos kastraki

Kamp Vrachos Kastraki je zanimiv družinski kamp. Je precej dolg (razpotegnjen), tako da je bilo od naše parcele pa do glavne recepcije kar nekaj minut prijetne hoje. V kampu smo opazili nekaj Slovencev. Prav tako je v kampu bilo precej mladine, ki so verjetno v sklopu kakšnih taborov prišli na ogled Meteore. Zanimiva je bila recepcija v kampu. V bistvu je bila recepcija, trgovina in taverna hkrati. Ker smo pozabili kupiti moko za palačinke sem jo šel iskat v trgovino, vendar je na policah niso imeli. A ko sem mlademu fantu pojasnil kaj želim, mi je rekel, da bo uredil. Šel je v kuhinjo in mi v vrečki prinesel belo moko. Nič ni želel za plačilo in bil je res prijazen.

Če boste želeli na ogled Meteore vam zelo priporočam ta kamp Vrachos Kastraki. Ima tudi bazen, ki po dolgi vožnji in vročini, ki je ponavadi tukaj, pride zelo prav. Najbolj neverjetna pa je cena. Plačali smo okroglih 20€ (najmanj od vseh kampov), ob tem pa dobili še kartico in sliko Meteore.

Želite izvedete še več informacij o potovanju z avtodomom v Grčijo? Kliknite spodnjo povezavo.

Potovanje z avtodomom po Grčiji – potopisna reportaža

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor