Vožnja okrog Sitonije in namestitev v kampu Stavros (4. dan)

Kamp Stavros

V zalivu Azapiko smo se zbudili v lepo in jasno jutro. Po zajtrku smo se iz terase našega avtodoma prestavili ob morje, kjer smo se kopali do poldneva. Tudi, ko je dopoldan postajalo vroče se to ni občutilo, saj je ob morju vedno zelo prijetno pihalo. Ta zaliv Azapiko je povsem neokrnjen in divji. To pomeni, da na plaži raste vse živo, od trave in kaktusov. V bližini se pasejo ovce in vsake toliko časa se prikažejo kakšni divji psi, ki pa so na srečo prijazni. Nikjer ni nobenega objekta in vse kar slišiš je šumenje valov in zvonček, ki ga ima oven okrog vratu.

Ko se je vročina stopnjevala smo napakirali vse stvari v avtodom in se odpeljali proti vzhodni obali Sitonije. S Katjo sva si namreč želela ogledati celotni “sredinski prst” polotoka Halkidiki. Vzhodna stran Sitonije je manj primerna za avtodom, ni veliko možnosti za vožnjo povsem do obale. Ustavili smo se na zelo znani plaži Orange beach (koordinate: 40.126690, 23.96989). Plaža je sicer zelo lepa in ima neverjetno lepo turkizno morje, vendar je gneča na njej bila prevelika. Prav tako nismo imeli možnosti za parkiranje avtodoma, zato smo šli naprej.

Orange Beach - Sithonia

Peljali smo se mimo kraja Sitonija do Ormos Panagias (koordinate: 40.235029, 23.731205), kjer smo zavili levo in se peljali po sredini prsta proti zahodni obali. V nam že znanem kraju Nikita (koordinate: 40.218736, 23.669228) smo se ustavili v identični taverni kot prejšnji dan.

grška malica

Po obilni grški malici smo se odpravili na iskanje plaže Agios Ioannis (koordinate: 40.192680, 23.699116). Dostop do plaže je precej enostaven, vendar spanje tukaj žal ni bilo možno, čeprav sem v potopisih bral, da so nekateri tukaj spali. Ker je bilo že pozno popoldan sva s Katjo sprejela odločitev za nočitev v kampu Stavros (koordinate: 40.042660, 23.813477), ki je bil tukaj  blizu.

Spodaj si lahko pogledate kratek posnetek vožnje po Sitoniji in kampa Stavros.

Spodaj se nahaja lokacija kampa Stavros.

Kamp Stavros se nahaja v mirnem zalivu do katerega se po lepi in dovolj široki cesti pripelješ skozi gozd. Od glavne ceste je oddaljen približno 5 kilometrov. Kamp je zelo lepo urejen, ime precej prostorne in senčne parcele, veliko sence je tudi na plaži. Sanitarije in ves servisni del kampa je zelo lepo urejen. Temu primerna je tudi cena kampa, saj smo za parcelo z elektriko odšteli 37€ za en dan.

kamp Stavros Sithonija

Plaža v kampu je bila lepa, na njej je drobem pesek, glede na veliko število gostov v kampu pa na njej ni bilo pretirane gneče. Kopali smo se do sončnega zahoda. Nato smo si pripravili večerjo. Hana in Neža sta v kampu uživali, saj sta se lahko vozili s skiroji po asfaltiranih potkah. Gostje v kampu so bili večinoma Grki, opazil sem tudi Srbe, Bolgare in Čehe. Preživeli smo miren večer in se okrog 11. ure odpravili spat.

sončni zahod Grčija

sončni zahod Grčija

ANEKDOTA: V kampu se vse dogaja zelo počasi. Tipično grško. Dan tukaj zagotovo traja več kot 24 ur. 🙂 V trgovini na blagajni je delal mlad fant (predvidevam, da študent), ki je v pol ležečem položaju praskal po svojem pametnem telefonu. Ko sem prišel do blagajne ni kaj veliko spremenil svojega položaja, le telefon je odložil in pričel ležerno tipkati po blagajni. Tudi gazda kampa je cel dan posedal v senci pod drevesom in s svojimi telesnimi gibi je dajal vtis, da  je počasen ritem tukaj doma. Zlahka bi se človek temu privadil.

Tukaj sta še dve fotografiji iz zraka (iz drona).

kamp stravros iz zraka

kamp stravros iz zraka

Želite izvedete še več informacij o potovanju z avtodomom v Grčijo? Kliknite spodnjo povezavo.

Potovanje z avtodomom po Grčiji – potopisna reportaža

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor