Plaža Sutmiholjska ponuja enega najlepših razgledov

Plaža Sutmiholjska

Plaža Sutmiholjska se nahaja na otoku Mljet in vas bo navdušila takoj, ko se boste pripeljali do nje. Ko si boste podrobneje pogledali zaliv oz. plažo boste videli, da je tukaj bilo včasih vse posvečeno ribolovu. V ozadju na plaži se nahaja zapuščen ribiški objekt, kjer se nahajajo odsluženi čolni in ostala ribiška oprema. Voda v tem zalivu je posebne turkizne barve in pogleda na njo se težko naveličaš. Sploh iz zgornje strani, ob cesti je pogled na zaliv res izjemen. Poseben čar dajo tudi pisani ribiški čolni, odprt pogled na morje in izjemna turkizna voda. Ne vem, če sem že na kateri plaži naredil toliko fotografij kot tukaj. 🙂

Plaža je prodnata in je primerna za male otroke, kamenčki na plaži niso ostri, tako da sta se moji punci brez težav bosi sprehajali po plaži. Vhod v vodo je nezahteven, globina morja postopoma narašča, tako da je dovolj prostora za otroško igro v plitvini.

Sutmiholjska karta

Kako priti do plaže?

Če se peljete iz smeri Saplunara proti Narodnemu parku, približno 4 km od Babinega polja zavijete levo. Ob cesti je tabla, na kateri piše Sutmiholjska. Nato se po lepi in široki cesti spuščate do zaliva še 2 km in prispeli boste do parkirišča, kjer lahko brezplačno parkirate.

Mi smo na plažo prispeli zjutraj, okrog 10. ure in nekaj časa smo bili skoraj sami na njej. Tudi tekom dopoldneva ni bilo gneče. V tem zalivu je ob cesti morda 4 ali 5 stanovanjskih hiš, ki ponujajo najem apartmajev. Večina kopalcev se pripelje do zaliva z avtom ali pa dostopajo iz morske strani.

Tukaj si lahko pogledate kratek posnetek (1:50) plaže Sutmiholjska.

Spodaj pa si lahko pogledate še nekaj fotografij te prekrasne plaže.

Plaža Sutmiholjska

Plaža Sutmiholjska

Plaža Sutmiholjska

Plaža Sutmiholjska

Plaža Sutmiholjska

Plaža Sutmiholjska

Plaža Sutmiholjska

Če vas zanima kakšne so ostale plaže na otoku Mljet, kliknite tukaj.

1 thought on “Plaža Sutmiholjska ponuja enega najlepših razgledov

Dodaj odgovor