Izlet do znamenite Odisejeve špilje na otoku Mljet

Odisejeva Špilja

Spodaj si lahko pogledate kratek posnetek našega družinskega izleta do Odisejeve špilje.

Še preden smo prispeli na počitnice na otok Mljet, sva z ženo vedela, da bomo vsaj enkrat obiskali Odisejevo špiljo. Iz Saplunare smo se peljali do Babinega polja, kjer smo ob trgovini parkirali avto in se po kozji stezici odpravili proti morju.

[optin-cat id=”1009″]
Pot za odrasle ni preveč zahtevna, vendar se z malimi otroki to lahko hitro spremeni. Mi smo do pečine, kjer je Odisejeva špilja potrebovali okrog 45 minut. Punci sta bila kar pridni, Neža je občasno potrebovala pomoč – sem jo takrat nosil.

Takole izgleda pot na začetku, potem postaja zmeraj bolj ozka. V ozadju je največja vasica na otoku Mljet – Babino  polje.

Odisejeva Špilja

Takšnih pogledov se med potjo lahko neomejeno naužiješ.

Odisejeva Špilja

Takole izgleda Odisejeva špilja iz kopenske strani. Tukaj skozi so domačini dostopali do čolnov, s kateremi so dostopali do odprtega morja. Ta del je zavarovan z ograjo, saj se teren zelo strmo spušča do jame.

Odisejeva špilja

Takole izgleda “Hotel Penelopa”, gre za leseno improvizirano barako, ki nudi zatočišče domačinom v primeru slabega vremena.

Odisejeva Spilja

Na spodnji sliki lahko vidite kako izgleda vhod v jamo iz morske strani. Tukaj okrog je veliko naravnih polic na različnih višinah, tako da lahko preverite vaš pogum pri skokih v vodo.

Odisejeva Špilja

Tukaj pa si lahko pogledate kako pogumne so mlade punce pri skokih v vodo iz precejšnje višine.

Če vas zanima več o Odisejevi špilji si poglejte tukaj.

3 thoughts on “Izlet do znamenite Odisejeve špilje na otoku Mljet

  1. Super predlog za izlet. Smo bili pred leti, je ta špilja res izjemna.

  2. Toda pri vseh do sedaj ogledanih hrvaških špiljah imam občutek, da si kar malo izmislijo zgodbico pri vsaki malo bolj mističnio luknji, ki jih imajo res veliko.

Dodaj odgovor