Ogled mesta Preveza in nočitev v Kanali (11. dan)

kanali mango beach bar

Zjutraj smo se prebudili v deževno jutro v kampu Santa Maura, v zalivu Desimi, tako da je bilo kot nalašč udobno za poležavanje v avtodomu. Tekom dopoldneva je dež nehal padati, zato smo se odpravili iz kampa. To je bil naš zadnji dan na otoku Lefkada, sledil je namreč premik nazaj na celino.

Današnji cilj je bil znana avtodomarska točka v kraju Kanali, kjer je možno ob plaži  brezplačno prenočiti. Še pred tem pa sva želela narediti postanek v kraju Preveza.

Okrog 12. ure smo se odpravili iz zaliva Desimi in pot nadaljevali proti mestu Preveza, ki se nahaja tik ob podvodnem tunelu. Brezplačno smo parkirali ob marini in se sprehodili po rivi do starega mestnega dela. V ozkih ulicah so številne taverne in butične trgovine. Mesto je bilo živahno, veliko je bilo turistov in prav luštno je bilo iskati primerno taverno za kosilo. Na koncu sva se s Katjo odločila za taverno, katere lastnika sta bila mlad par, ki jima je pri strežbi pomagal njuj majhen sin, star približno 4 leta. Ga je bilo prav zabavno opazovati. 🙂

Jedli smo lignje, sardelice, ocvrt krompirček, grško solato in zelo okusen hamburger. Hrana in postrežba je bila na višjem nivoju, tudi cena je bila nekoliko višja.

preveza

Spodaj si lahko pogledate lokacijo mesta Preveza (koordinate: 38.955572, 20.753463)

Po kosilu smo se sprehodili ob obali in opazovali številna plovila parkirana v morju. Za kakšno uro smo se ustavili še na igralih, tako da sta Hana in Neža porabili nekaj odvečne energije. Ta dan ni bil tako vroč kot pretekle dni, prav tako je bilo občasno oblačno, tako da nismo prav nič pogrešali kopanja.

Popoldan smo se odpravili naprej proti našemu cilju, to je bil kraj Kanali. Iz glavne ceste smo zapeljali na stransko in se peljali do Mango beach bara. Tam smo že zagledali kar nekaj parkiranih avtodomov. Parkirali smo se zraven, si pripravili našo teraso in uživali v res lepem razgledu. Kasneje smo se sprehodili po plaži in opazovali lep sončni zahod. Večer smo preživeli v igranju kart in precej hitro smo se odpravili k počitku.

kanali beach bar

kanali mango beach bar

Spodaj je lokacija, kjer lahko brezplačno prenočite (koordinate: 39.055709, 20.699650)

Tole je jutranji pogled iz avtodoma, ko smo se zbudili na avtodomarski točki v kraju Kanali.

kanali

Želite izvedete še več informacij o potovanju z avtodomom v Grčijo? Kliknite spodnjo povezavo.

Potovanje z avtodomom po Grčiji – potopisna reportaža

Dodaj odgovor