Plaža Kerenza – kopanje in nočitev na plaži (12. dan)

kerenza grčija

Zjutraj smo se prebudili v lepo in sončno jutro. Ob zajtrku sva s Katjo razmišljala v katero smer nadaljevati pot. Dan sva želela preživeti na kakšni ne preveč obljudeni plaži okrog mesta Parga. Plaž okrog Parge je res veliko, vendar je večina teh zelo komercialnih, kjer je velika gneča in nešteto ležalnikov in senčnikov. Če se le da se takim plažam izogibamo.

S pomočjo Google Maps sem na telefonu identificiral potencialno lep in miren zaliv, primeren tudi za avtodome. Zaliv oz. plaža v njem se imenuje Kerenza in do njega je bila dobra ura vožnje. Do tja je vodila lepa cesta, povsem do zaliva se je bilo potrebno peljati po makedamski poti, ki pa je bila lepa in široka. Ko smo prispeli do zaliva smo bili navdušeni. V zalivu je bilo na različnih koncih parkiranih kar nekaj avtodomov, ki so tu tudi prenočevali. Parkirani so bili zelo razpršeno, do zaliva namreč vodi več poti.

Plaža Kerenza je ovalne oblike, na njej je skoraj povsod mivka. Gre za bolj kot ne divjo plažo, ki je neokrnjena v tem smislu, da na njej ni ležalnikov, tušev, WC-ja ipd. Je zelo velika, zagotovo je dolga več kot 1 km, zato smo bili na njej skoraj sami, saj so bili dnevni obiskovalci razpršeni vzdolž celotne obale.

Kerenza plaža

kerenza grčija

kerenza grčija

Spodaj si lahko pogledate lokacijo plaže Kerenza (koordinate: 39.215595, 20.487039)

Ta dan ni bilo pretirane vročine (do 28 °C), zato smo bolj kot ne cel dan bili na plaži. S Katjo sva kar hitro sprejela odločitev, da bomo na tej plaži tudi prenočili. S Hano in Nežo smo gradili peščeni grad in mostove, zato smo bili še posebej motivirani, saj smo se zavedali, da je to naš zadnji dan na plaži v Grčiji!

kerenza grčija

Sredi dneva smo si v bližnji taverni privoščili domače kosilo. Še posebej nam je v spominu ostal simpatični lastnik taverne, ki nas je postregel na zelo prijazen način. Jaz sem jedel lignje, punce pa piščanca s testeninami, kar je na začetku izgledalo kot čudna kombinacija, vendar je bilo zelo okusno. Prav tako sem si v taverni napolnil vse elektronske naprave.

kerenza grčija

kerenza grčija

Po kosilu smo ponovno odšli na plažo, kjer smo se na mivki igrali in kopali do večera. Po večerji sta Hana in Neža precej hitro zaspali, midva s Katjo pa sva že razmišljala o jutrišnjem dnevu. Čakala nas je dolga vožnja do Črne gore. Še pred tem pa postanek v mestu Parga!

Želite izvedete še več informacij o potovanju z avtodomom v Grčijo? Kliknite spodnjo povezavo.

Potovanje z avtodomom po Grčiji – potopisna reportaža

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor