Ogled mesta Parga (13. dan)

mesta Parga

Zjutraj smo se prebudili v lepo jutro na plaži Kerenza. To je bilo naše zadnje jutranje prebujanje v Grčiji. Zaliv Kerenza smo precej hitro zapustili, saj smo si želeli na kratko ogledati še mesto Parga – tam smo nameravali pojesti tudi zajtrk.

Do mesta Parga smo potrebovali približno pol ure, parkirali smo na parkirišču nad mestom, kjer smo za enourni postanek plačali 10€.  Na tem mestu bi lahko tudi prenočili, mislim, da bi bila cena ista.

Mesto Parga

Mesto Parga je izjemno slikovito, romantično in fotogenično mesto. Velja za najlepše mesto na jonski obali in nasploh za eno najlepših mest v Grčiji. Parga ima bogato zgodovino, najbolj pomembna znamenitost mesta pa je zagotovo srednjeveška trdnjava iz 14. stoletja. V neposredni bližini mesta so tudi 3 plaže: Krioneri (mestna plaža), Piso Krioneri in Valtos. Je pa v tem delu Parge veliko izjemno lepih plaž. Tukaj si lahko pogledate 12 najlepših plaž v bližini.

Mi smo v mesto prispeli okrog pol 10 ure. V mestu je bilo zelo živahno, večina turistov se je skozi glavno ulico odpravljala na mestno plažo. Med tem, ko sem jaz s “ta malima” zajtrkoval in pil kavo v mini kavarni na ulici, je Katja nakupovala še zadnje spominke. Nato smo se skupaj sprehodili po mestnih uličicah do obale in res smo bili navdušeni nad slikovitim pogledom na raznobarvne mestne hiške na hribu.

Tukaj bi se zagotovo lahko zadržali za kak dan ali dva. Vendar na žalost nismo imeli časa, zato smo se okrog 12. ure odpravili na dolgo pot proti Črni Gori.

Želite izvedete še več informacij o potovanju z avtodomom v Grčijo? Kliknite spodnjo povezavo.

Potovanje z avtodomom po Grčiji – potopisna reportaža

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor