Lep zaliv Lučice na otoku Brač

zaliv lucice (visitbrac.com)

V začetku septembra sem bil na enotedenskem jadranju po Srednji Dalmaciji in en dan (in noč) smo preživeli v zalivu Lučice na otoku Brač. Ta se nahaja na jugozahodnem delu otoka Brač in je sestavljen iz več krakov (manjših zalivov), ki nudijo izjemno dobro zatočišče vsem natvičarjem, ki plujejo ob tem delu obale. Ti manjši zalivi se imenujejo: Smrče, Slavinjina, Duboka in Koromaslinova. Mi smo bili v zalivu Smrče, kjer je prostora za okrog 25 jadrnic (majhen pomol in boje).

Zaliv Lučice - otok Brač

Celotni zaliv Lučice je znan po izjemno čistem, svetlo-modrem morju. Sploh, če je vreme sončno, pride ta še bolj do izraza. Ni ga obiskovalca, ki ob lepem vremenu ne bi želel skočiti v vodo. Jaz sem večkrat.

Otok Brač je tretji največji otok na Jadranskem morju, dolg je 48 km in v najširšem delu je širok 14 km. Je eden izmed najbolj sončnih otokov na Hrvaškem, s povprečno 2700 sončnimi urami na leto. Otok Brač je pozicioniran med bračkim kanalom na eni strani ter hvarskim kanalom na drugi. Na zahodni strani otoka je skupaj s Šolto vpet v splitska vrata, ki predstavljajo glavno prometno pot do luke v Splitu.

Z jadrnico smo se zasidrali nekje sredi dneva, tako smo imeli dovolj časa za kopanje in raziskovanje zaliva. Vreme ta dan je bilo najlepše v celem tednu, tako da smo resnično uživali v vseh lepotah, ki nam jih je zaliv ponujal.

Spodaj poglejte kratek posnetek iz terase restavracije proti zalivu Lučice.

[optin-cat id=”1009″]
Tukaj si lahko pogledate nekaj fotografij in kratek posnetek zaliva Lučice.

Zaliv Lučice - otok Brač

Zaliv Lučice - otok Brač

Zaliv Lučice - otok Brač

Dodaj odgovor