Plaža Dubovica na otoku Hvar spada med najlepše plaže na Jadranu

Dubovica - otok Hvar

O plaži Dubovica sem pisal že pred časom, ko sem z družino dopustoval na Hvaru. Pred nekaj tedni sem bil na jadranju po dalmatinskih otokih in ponudila se je priložnost, da smo se za nekaj časa ustavili v tem izjemnem zalivu. Z jadrnico smo se zasidrali v zalivu in v lepem in sončnem vremenu smo zaplavali proti obali. Na plaži smo nekaj časa bili skoraj sami, postopoma se nam je pridružilo še nekaj obiskovalcev. Dostop do plaže je možen samo peš ali pa iz morske strani, tako da pretirane gneče na tej plaži ni niti v polni sezoni.

Pogled, ki ga ponuja plaža je res izjemen. Na njej bi lahko cel dan lenaril in užival v pogledu na odprto morje. Samo poglejte spodnje fotografije in zagotovo se boste strinjali, da je tukaj lepo.

Dubovica - otok Hvar

Dubovica - otok Hvar

Plaža Dubovica je prodnata, z oglatimi kamni in ima obliko polmeseca. Plaža je dolga okrog 150 metrov in ob njej se nahaja “chill-out” barček, kjer se lahko osvežite. Mi žal nismo mogli ničesar naročiti, saj se bar odpre šele ob 11. uri.

Seveda sem takoj izkoristil trenutek in s svojo GoPro kamero naredil nekaj posnetkov. Spodaj si lahko pogledate kratek posnetek (50 sekund).

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor