Družinske počitnice na otoku Mljet

Otok Mljet

Letošnje družinske poletne počitnice bomo preživeli na otoku Mljet. Lahko rečem, da že odštevamo dneve, saj bomo čez 2 tedna spakirali stvari v avto in se odpravili na dolgo vožnjo proti jugu Dalmacije. Jupiii :).

Otok Mljet je najbolj južni otok hrvaške obale, velik je 100 km² in je osmi največji otok v državi. Dolg je 37 km, v najširšem delu pa je širok 3 km. Najvišja točka otoka je na grebenu Veli Grad in meri 514 metrov nad morjem. Otok Mljet je izjemno poraščen, okrog 70% ozemlja predstavljajo borovi gozdovi, tako da velja za najbolj zelen dalmatinski otok.

1/3 otoka predstavlja narodni park, ki velja za najstarejšega na Jadranu. V njem se nahajata dve jezeri: Veliko in Malo jezero. Na Velikem jezeru se nahaja izjemno lep otoček sv. Marije, na katerem je samostan in cerkev sv. Marija. Tukaj so redovniki v preteklosti iskali svoj mir.

Otok Mljet je precej znan tudi po izjemnih peščenih plažah na jugovzhodnem delu otoka, v zalivu Saplunara. Še posebej izstopa plaža Blaca (peščena laguna), ki se velikokrat pojavlja na številnih lestvicah najlepših hrvaških plaž.

Tukaj si lahko ogledata čudovit posnetek otoka Mljet (večinoma posneto iz zraka).

Vir: Morpheus Dreamworks.

Zakaj smo se odločili, da za poletne počitnice obiščemo otok Mljet?

Prvi razlog je zagotovo ta, da na tem otoku še nikoli nismo bili. Žena je na forumu izbrskala informacijo, da je jugovzhodni strani otoka izjemen zaliv Saplunara, kjer so kar tri peščene plaže (Velika in Mala Saplunara in plaža Blace), zelo primerne za majhne otroke. Ko sva si ogledala fotografije zaliva, odločitev ni bila težka in pričela sva z iskanjem apartmaja. Kar hitro sva opazila odlično vilo z apartmaji ob morju in ker sva bila pravočasna (januar), pri rezervaciji ni bilo težav. Sedaj smo v pričakovanju avgusta, kjer bomo 14 dni preživeli v (po slikah) izjemno lepem zalivu in sodobnem apartmaju. Kljub temu, da imava majhne otroke, si želiva čimbolj raziskati otok, saj ponuja ogromno lepih zalivov in drugih znamenitosti.

plaža Saplunara
Plaža Saplunara
saplunara zaliv
Izjemen pogled na laguno oz. peščeno plažo Blace

Apartma Pošta v zalivu Saplunara

Rezervacijo apartmaja smo naredili v mesecu januarju in že takrat je bilo večina kapacitet zasedenih, tako da kaj veliko pri apartmajih nismo izbirali. Na srečo so vsi apartmaji po slika izjemno lepi, zelo blizu morja in plaže Mala Saplunara. Upamo, da nam bo všeč tudi ko si bomo v živo ogledali našo poletno destinacijo.

Saplunara apartma_1

Saplunara apartma_2

Saplunara apartma_3

Saplunara apartma_4

Če želite tudi vi preživeti vaše počitnice v tem izjemnem apartmaju na Mljetu, kliknite tukaj in si ga rezervirate. Sem prepričan, da boste zadovoljni! In seveda, pošljite kakšno fotografijo, da nam naredite lušte. 🙂

Za vse, ki vas zanima kako se bomo imeli na počitnicah na Mljetu in kaj vse si bomo ogledali, spremljate ta blog in lajkajte našo Facebook stran, saj bomo vse čim bolj dokumentirali :). Če ste pa na Mljetu že bili, pa bomo veseli vsakega nasveta!

Dodaj odgovor