Najlepše plaže na otoku Vis

mesto Vis

Ste se odločili, da boste dopust preživeli na otoku Vis in ne veste katere plaže morate obiskati? Spodaj smo pripravili seznam najlepših plaž, ki jih le obiščite, če se boste nahajali blizu njih.

Preberite si še obširen potopisni blog na temo: Otok Vis – 15 znamenitosti, ki si jih morate pogledati na Visu.

Plaža Stiniva je majhna prodnata plaža, ki se nahaja v globokem zalivu na jugu otoka. Ta plaža je po določenih karakteristikah unikatna in se zato pojavlja na številnih seznamih najlepših plaž v Evropi. Do nje lahko pridete iz kopnega ali iz morske strani. Iz kopnega vodi do plaža strma steza z vrha hriba, iz vasi Žužeca. Za spust boste porabili okrog 20 minut. Če se v zaliv Stiniva, ki je dolg 600 metrov, približujete iz morske strani boste opazili, da ima na obeh straneh visoke skalnate navpične stene. Ko se pripeljete povsem blizu se pokaže odprtina, ki je široka samo 4 metre in za njo se razpostira čudovita plaža Stiniva. Zaradi visokih navpičnih sten je na plaži vedno vsaj na eni strani senca. Priporočamo, da plažo obiščete zelo zgodaj zjutraj ali izven sezone, saj se boste tako izognili gneči, ki zna biti v višku sezone kar velika.

Plaza Stiniva na otoku Vis

Plaža Srebrna je najbolj popularna plaža na otoku Vis. Pogosto jo imenujejo tudi plaža Srebrena ali Srebrana. Ta izjemna plaža je dobila ime zaradi velikih ovalnih kamnov, ki dobijo svetlikajočo srebrno barvo, ko modri morski valovi udarjajo vanje. Na plaži je borov gozdiček, ki nudi veliko sence, saj sega skoraj vse do plaže. Plaža je razdeljena na tri dele, prvi del je sestavljen iz velikih ovalnih kamnov, drugi del iz ravnih skalnih plošč, tretji del pa je sestavljen iz ravnih plošč, ob velikih stenah in je večinoma namenjen nudistom.

Plaža Srebrna na otoku Vis

Plaža Milna je peščena plaža, ki se nahaja v zalivu Milna, na jugovzhodnem delu otoka. Plaža je izjemno popularna predvsem zaradi nizke vode, ki sega do kolen tudi 30 metrov od obale. Slabost na tej plaži je, da ni naravne sence, si pa lahko najamete senčnike in ležalnike.

Plaža Milna na otoku Vis

Plaža Zaglav je ena izmed najlepših peščenih plaž na Jadradskem morju, predvsem zaradi svetlega in lesketajočega peska, ki se razpostira po celotni plaži. Nahaja se na jugovzhodnem delu otoka in je dobra zaščitena pred severnimi vetrovi. Dostop do nje je mogoč s strani kopnega in morja. S kopnega je potrebnih okrog 10 minut hoje, da pridete do nje. Če ste na Visu je tole najboljša izbira, če želite uživati v miru in kristalno čisti vodi.

Plaža Zaglav na otoku Vis

Plaža Mala Travna se nahaja v čudovitem majhnem zalivu na jugu otoka. Plaža je prodnata, znana je po kristalno čisti vodi in morje tukaj ima vedno kakšno stopinjo ali dve manj, kot pa na bližnjih plažah Srebrna ali Stiniva. Razlog za to so novi izviri vode v zalivu ter konstanten zahodni tok sveže morske vode iz odprtega morja.

Plaža Mala Travna na otoku Vis

Plaža Prirovo se nahaja na polotoku Prirovo, blizu pristanišča in je najbolj popularna plaža v mestu Vis. Plaža je prodnata in je dolga približno 100 metrov. Na njen boste našli kar nekaj naravna sence. Ob plaži se nahaja hotel Issa ter nekaj barov in restavracij. Čeprav se plaža nahaja blizu pristanišča, je morska voda zelo čista, saj morski tokovi konstantno prinašajo svežo vodo iz odprtega morja.

Plaža Prirovo na otoku Vis

Plaža Grandovec se nahaja na vzhodni strani mesta Vis, blizu vasice Kut, od katere je oddaljena 15 minut lahkotnega hoje. Plaža je prodnata in je 60 metrov dolga, s kristalno čisto vodo in veliko naravne sence, ki jo dajejo borovci. Na plaži je majhen bar, kjer lahko v sproščujočem vzdušju uživate v vaši najljubši pijači.

Plaža Grandovec na otoku Vis

Plaža Vartalac je čudovita prodnata plaža južno od mesta Komiža. Gre za živalim prijazno plažo, saj je namenjena tudi tistim, ki imajo hišne ljubljenčke in ti se lahko v morju tudi kopajo.

Plaža Vartalac na otoku Vis

Plaža Stončnica se nahaja na vzhodni strani otoka in je ena od bolj popularnih plaž na otoku Vis. Plaža je peščena in ima zelo plitko dno – tudi 30 metrov stran je voda še povsem plitka. Na tej plaži boste na račun prišli športni navdušenci, saj je na njej igrišče za odbojko in goli za igro nogometa na mivki. Na plaži sta tudi bar in manjša restavracija, kjer si lahko privoščite lokalne specialitete.

Plaža Stončnica na otoku Vis

1 thought on “Najlepše plaže na otoku Vis

  1. […] O otoku Vis sem že pisal na našem blogu. Preberite si razloge zakaj obiskati otok Vis in katere so najlepše plaže na biseru Jadrana. […]

Dodaj odgovor