Živalski vrt SikaluZOO – ideja za izlet

živalski vrt SikaloZOO

Letošnje prvomajske počitnice so bile pri nas izletniško bolj umirjene. Razlog za to je seveda naša mala Liza, ki je stara dober mesec dni. Vendar to ne pomeni, da smo povsem počivali. Prvega maja smo se tako odpravili na naš prvi skupni izlet v 5-članski zasedbi. Prilagodili smo se naši najmlajši članici in se tako odpravili na lahkotni izlet v živalski vrt SikaluZOO, ki se nahaja v Radencih (45 minut od Ptuja).

Še pred obiskom živalskega vrta SikaluZOO smo se odpravili na kosilo v gostilno Adanič na kosilo. Za omenjeno gostilno sem prebral dobre ocene na internetu in lahko rečem, da so bile upravičene. Prijazno osebje, dobra hrana in prijeten ambient. Prvič smo bili v gostilni z Lizo in si moram priznati, da sem malo že pozabil kako poteka vsa logistika z dojenčkom. Ravno ko smo na mizo dobili hrano je tudi Liza zahtevala svoje kosilo, zato je Katja jedla z zamikom. A nič zato. 🙂 To spada v to obdobje.

Po kosilu smo se odpravili v živalski vrt SikaluZOO. Priznam, da nisem imel posebnih pričakovanj, niti nisem brskal po internetu. Pri nekaj prijateljih in znancih sem slišal, da se ga splača pogledati in da je zelo popularen v tem delu Slovenije.

Tukaj si lahko pogledate kratek posnetek našega izleta v živalski vrt SikaluZOO.

Lokacija živalskega vrta SikaluZOO.

Ko smo se pripeljali do lokacije (Boračeva 54/a, Radenci) nas je prijazen mladenič usmeril na velik travnik, kjer je bilo možno brezplačno parkirati.

Nato smo se po potki sprehodili do blagajne ob vhodu. Cena vstopnice za odrasle je bila 7€, za otroke starejše od 2 leti pa 4€. Od marca do oktobra imajo odprto vsak vikend od 12. do 19. ure. Vedno pa imajo odprto tudi med prvomajskimi prazniki.

živalski vrt SikaloZOO

Živalski vrt SikaluZOO se nahaja v lepem naravnem okolju. Povsod naokrog je gozd, v samem živalskem vrtu pa je veliko travnate površine in dreves. Nad številom različnih živali sem bil prijetno presenečen. Nisem pričakoval, da bomo v tako majhnem živalskem vrtu videli opice, lame, nosate medvedke, prerijske pse itd. Kar veliko eksotičnih živali iz različnih kontinentov domuje v živalskem vrtu SikaluZOO.

živalski vrt SikaloZOO

živalski vrt SikaloZOO

živalski vrt SikaloZOO

živalski vrt SikaloZOO

živalski vrt SikaloZOO

Posebna atrakcija za otroke je vožnja z električnimi džipi. Ker je bil 1. maj in je bila v živalskem vrtu kar gneča, mi ti električni avti niso bili najbolj všeč. Potke so kar ozke, mi smo imeli zraven še voziček in določeni mulci so komaj obvladali vozila. Pa še brenčanje teh avtov je moteče – verjamem, da tudi živalim.

živalski vrt SikaloZOO

Imajo pa v živalskem vrtu zelo lepa in velika igrala za otroke. Prav tako je naokrog veliko lesenih klopi. Me pa je presenetilo, da ni bilo nobene gostinske ponudbe, ob igralih so bili samo avtomati s pijačo in kavo. Prav zanimivo. Res pa je, da se znotraj živalskega vrta gradi velik objekt za katerega bi se šel kar stavit, da bo namenjen gostinski dejavnosti. Lahko pa se tudi motim. 🙂

Preživeli smo lep popoldan, Hana in Neža sta najprej uživali ob opazovanju vseh živali, kasneje pa seveda tudi na igralih.

PLUSI (+)MINUSI (-)
  • veliko število živali
  • lepe sprehajalne poti
  • čudovito naravno okolje (veliko trave, dreves)
  • moderna in raznolika igrala
  • brez gostinske ponudbe
  • otroški džipi so glasni in moteči

Več idej za izlete najdete tukaj.

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor