5 idej za kavo, posladek in pijačo v mestu Ptuj

kavarne na ptuju

Kot Ptujčan večkrat dobivam vprašanja kam iti na Ptuju na pijačo, kje spiti dobro kavo ali se posladkati s slaščico. Zato želim v današnjem blogu z vami deliti nekaj lokacij, kjer se lahko okrepčate, ko ste na Ptuju. Preden spijete kavo se seveda lahko sprehodite po mestu. Tukaj si lahko pogledate nekaj najbolj popularnih turističnih znamenitosti v mestu Ptuj.

Spodaj si poglejte kako izgleda Ptuj in Ptujsko jezero iz zraka.

Muzikafe

Kavarna Muzikafe se nahaja na Vrazovem trgu 1, v starem mestnem jedru mesta in je zagotovo ena najbolj slikovitih kavarn v mestu. Ponuja kar dve letni terasi, predvsem tista na notranji strani zgradbe je nekaj posebnega.

Začetek zgodbe kavarne Muzikafe je nadvse zanimiv. 4-članska družina se je po enoletnem potovanju po svetu odločila, da se naposled ustalijo doma – v rojstnem Ptuju. Tako je nastal dom kulture multikulturna zgradba s kreativno kavarno.

Muzikafe pa ni zgolj klasična kavarna. Tukaj boste našli tudi sončno teraso, podkleten prostor – galerijo, namenjeno raznovrstnim kulturno umetniškim vsebinam kot so koncerti, predavanja, literarni večeri, predstave, razstave, delavnice ipd.

Nad kavarno razpolagajo tudi s kar 7 sobami, ki jih lahko najamete. Sobe so različnih velikosti, lahko se odločite tudi za nočitev z zajtrkom – tukaj preverite cenik.

Ko se sprehodite po tem delu starega mestnega jedra vam priporočam daljši ali krajši postanek v tej slikoviti kavarni.

Čokoladna kavarna Teta Frida

Kavarna Teta Frida se nahaja v centru mesta Ptuj – Mestni trg 2 – nasproti mestne hiše. Tukaj boste našli res veliko različnih slaščic, sladoledov in čokoladnih izdelkov.

V kavarni se lahko okrepčate v velikem notranjem prostoru, na voljo pa je tudi velika zunanja terasa, kjer lahko ob okrepčilu opazujte mestni utrip prav iz centra Ptuja.

Čokoladna kavarna Teta Frida je znana po 100% naravnih slaščicah in sladoledih, ponujajo tudi LCHF sladice z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in visoko vsebnostjo zdravih maščob, s sladilom eritritol in stevio in so posebej primerna tudi za diabetike. Ponujajo tudi brezglutenske, brezlaktozne in veganske sladice.

Sladka kavarna

Sladka kavarna se nahaja blizu Ptujskega gradu na lokaciji Vičava 11 (za bivšo vojašnico). Zunanja terasa ima sončno lego in je povsem v naravnem izgledu, je res nekaj posebnega, prav tako poseben je vrt pred njo.

V ponudbi Sladke kavarne boste našli različne napitke, vse vrste pijač, sladoled, hkrati pa se lahko posladkate z izbranimi slaščicami priznane Pohorske kavarne. Slaščice iz Pohorske kavarne je možno tudi naročiti za domov.

Ko se boste vračali iz ogleda Ptujskega gradu, vam priporočam postanek v tej kavarni. Po okrepčilu pa se lahko povzpnete še na Panoramo, ki se nahaja v neposredni bližini.

Ranca bar

Ranca bar se nahaja na idilični lokaciji ob Ptujskem jezeru, na lokaciji k Jezeru 18a.

Tukaj se lahko okrepčate s številnimi osvežilnimi napitki, koktejli, kavo. Imajo tudi sladoled. Tukaj je tudi zelo primerna lokacija za družine z otroki, saj so na voljo velika igrala.

Prav tako se lahko do sem odpravite s kolesom, lahko se tudi zapeljete okrog jezera. Če imate dovolj kondicije, se lahko okrog Ptujskega jezera odpravite na sprehod ali tek. Če boste prečkali peš most boste naredili točno 12 km.

Obisk Ranca bar je zanimivo obiskati proti večeru, saj lahko takrat opazujete sončni zahod z lepim pogledom na Ptujski grad. Vsekakor vredno daljšega ali krajšega obiska.

Kavarna Bodi

Kavarna Bodi se nahaja v ulici Heroja Lacka 8 in njihov moto se glasi: “Bodi je kraj, kjer se negujejo stara in sklepajo nova prijateljstva.

Notranjost kavarne Bodi je unikatno opremljena, je res nekaj posebnega, žal pa prostora v notranjosti ni ravno na pretek. Je pa zato na voljo še slikovita zunanja terasa, ob kateri se večkrat izvajajo razni dogodki, manjši koncerti ipd.

Kavarna Bodi je tudi v širši okolici znana kot prava pivoteka, tukaj namreč ponujajo več kot 50 različnih vrst piva, zato bodo ljubitelji različnih zvrsti piva tukaj prišli na svoj račun. Seveda pa ponujajo tudi številne druge napitke, zraven redne ponudbe osvežilnih pijač, ponujajo tudi ledene veganske kave, osvežilne limonade, zelo znani pa so tudi po Gin Tonicu.

Obisk kavarne Bodi vam priporočam ob zaključku dne, ko ste si že pogledali vse znamenitosti na Ptuju. Takrat lahko tukaj posedite in se sprostite tudi bolj dolgo v noč.

Dodaj odgovor