Nastja Kramer: Najraje potujem v eksotične kraje in odkrivam nove okuse sveta [Intervju #2]

Nastja Kramer intervju

V tokratnem intervjuju gostim Nastjo Kramer, ki je solastnica spletne trgovine Malinca.si, na kateri najdete ogromno zdravih živil in ostalih izdelkov za zdravo življenje. Nastja, ki se navdušuje nad zdravo prehrano in zdravim načinom življenja, je do ideje za ustanovitev podjetja prišla, ker na trgu ni našla portala, ki bi na enem mestu nudil zdrave izdelke in hkrati nudil recepte na njih. Na spletni strani Malinca.si, v kategoriji bloga, najdete več kot 1700 okusnih in zdravih receptov.

Veseli me, da si se odzvala mojemu povabilu. Na začetku me zanima kakšen je bil vzgib za projekt spletne trgovine Malinca.si, ki bo kmalu praznovala 4. rojstni dan? Ali sta s soustanoviteljico Andrejo dolgo načrtovali celotni projekt? Sta imeli na začetku podjetniške poti na razpolago dovolj znanja?

Obe sva si želeli lastno podjetje, zato sva združili znanje iz faksa (ekonomija in pravo) in svoje hobije (kuhanje, športanja, zdrava prehrana) in nastala je Malinca. Na začetku je bilo vse zelo spontano, ker sva šli na pot Malince čisto neobvezujoče, kot popoldanska dejavnost, ki se je hitro razvila v projekt, ki je od naju zahteval polno pripravljenost. Na začetku sva se veliko učili in se še danes, saj sva hoteli vse funkcije v podjetju pokrivati sami – od prodaje, maketinga, nabave, managementa, financ, računovodstva in podpore strankam.

Od kod ime Malinca? Ali obožuješ maline?

Ja, seveda obožujem maline. Ime pa je prišlo po temeljitem brainstormingu, kjer smo na koncu izbirali med malinco (domena malina ni bila prosta, zato je iz maline nastala malinca) in kumaro. 🙂 K sreči sva se odločili za Malinco.

Kako je potekala pot od ideje “imela bi spletno trgovino” do same realizacije? Na kakšen način sta poskrbeli za tehnično postavitev in kako sta poiskali prve dobavitelje?

Pri nama so bili začetki zelooo hitri, kar pomeni, da je od ideje do prve prodaje preteklo samo dva meseca. Na začetku sva si sposodili 7.500 EUR od staršev in sva jih vložili v postavitev spletne trgovine in nabavo prvih zalog. Dobavitelje sva iskali na Googlu. 🙂

Nastja Kramer intervju

V sklopu spletne trgovine Malinca.si se nahaja tudi blog na katerem je več kot 1700 receptov. Ali si že pred vzpostavitvijo Malinca.si pisala blog? Si imela že pred tem kakšne izkušnje z internetnim poslom?

Recepte smo začeli objavljati takoj, ko sva se odločili za projekt Malince in jih še danes pridno objavljamo. Danes imamo še pomoč s strani naših zvestih strank, ki nam pridno pošiljajo recepte. Jaz sem imela nekaj malega izkušenj s spletnim poslom, saj sem pred projektom Malince delala v podjetju Plastika Skaza, kjer sem skrbela za spletni marketing.

Prebral sem, da je tvoj življenjski slog zelo zdrav, skrbiš za zdravo prehrano in se redno ukvarjaš s športom. Zanima me kako to usklajuješ z dnevnimi obveznostmi, ki jih ob delu zagotovo ni malo? Si hrano pripravljaš vnaprej? Kolikokrat na teden se ukvarjaš s športom in katerim?

Obveznosti brez težav usklajujem. Dejansko nimam ločnice med zasebnim in poslovnim življenjem, saj živim svoj posel. Hrano si pripravljam sama oziroma mi jo moj fant, ki je strastni kuhar. 🙂 V Malinci imam sistem, da vsak dan ena od Malinc kuha, tako da imamo vsak dan toplo in zdravo kosilo. Športam 4-krat tedensko. 3-krat tedensko hodim na osebni trening v telovadnico, 1-krat tedensko pa grem na pohod, vmes pa še dnevni sprehodi s mojima dvema kužkoma.

To, da vsak dan ena od vas pripravi kosilo pa je nekaj inovativnega. Bravo. Lahko na kratko opišeš tvoj tipičen delovnik. Ob kolkih vstaneš, kaj zajtrkuješ, kdaj pričneš in zaključiš z delom, tipično kosilo, popoldanske aktivnosti, večerja, kdaj greš zvečer v posteljo? 🙂

Tipičen dan poteka nekako takole. Vstanem ob 5.30 uri in v Malinco pridem ob 6.30. Sledi zajtrk (največkrat grški jogurt s svežim in suhim sadjem) in kavica. Delo zaključim okoli 15. ure, nato sledi trening. Po treningu se odpravim domov in grem na sprehod z Boijem in Lunom in ura je kar hitro sedem zvečer. Nato sledi kuhanje, večerja, še kakšne nujne stvari za Malinco, če imam čas zvečer uživam v branju knjig ali ob igranju družabnih iger, ki jih imam že celo omaro. V posteljo hodim okoli 22 ure.

Nastja Kramer intervju

Zasledil sem, da zelo rada potuješ. Kam greš najraje na počitnice? Po Evropi, na druge kontinetne, jadransko morje ali po Sloveniji?

Najraje potujem v eksotične kraje in odkrivam nove okuse sveta. Decembra sem bila na Filipinih, marca pa odhajam na Maldive. Najbolj sta me impresionirali Japonska (napredna tehnologija, kultura, čistoča) in Šrilanka (hrana in narava). Drugače pa rada potujem tudi po evropskih prestolnicah in odkrivam lepote Slovenije.

Kakšen način preživljanja dopusta ti je najbolj všeč? All inclusive, hotel, apartma, avtodom, šotor? 🙂

Po navadi je takole – kupim letalsko karto in potem se prepustim. Le redko načrtujem vnaprej, ampak potem sproti na poti. Načeloma na potovanjih izbiram apartmaje ali hotel.

Že imaš kakšne plane za letošnji dopust? Kje in s kom boš dala možgane na off?

Letos imam plan obiskati Maldive (marca), med prvomajskimi si želim na Madeiro (Portugalska), poleti imamo s prijatelji v načrtu road trip po Italiji in Balkanu. Za zimo pa še nimam planov.

Super plani! Sploh Maldivi in Madeira se slišita super. Zasledil sem tudi, da rada bereš knjige. Katero knjigo bi nam priporočala, da jo preberemo na svojem naslednjem dopustu?

Uhhh…to je pa težko vprašanje. 🙂 Večinoma berem poslovne knjige. Med zadnjimi prebranimi so me najbolj prevzele: Delivering Happiness (Tony Hsieh), Girl Boss (Sophie Amoruso) in Launch (Jeff Walker).

Nastja, hvala ti, da si si vzela čas za ta intervju. Lahko za konec poveš kako si predstavljaš svoj sanjski off, če bi imel na voljo le en teden in neomejeno denarja?

Plaža, sonce, dobra hrana, prijatelji in druženje. 🙂

Nastja Kramer intervju

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor