Koruzni labirint v Mariboru [ideja za izlet]

koruzni labirint

Pretekli teden sem puncam (hčerkama in nečakinjama) pripravil presenečenje in jih peljal v koruzni labirint v Maribor. Moram priznati, da se pred obiskom labirinta nisem kaj veliko pozanimal, tako da pravzaprav sploh nisem vedel kako bo vse skupaj izgledalo in potekalo.

In ravno v tem je bil čar, da niti puncam nisem znal kaj veliko povedati o njem in je bolj kot ne za vse bilo to presenečenje.

Ko smo se pripeljali do lokacije (Streliška cesta 155, Maribor), smo že od daleč videli puščico, ki je nakazovala lokacijo labirinta. Za dostop do koruznega labirinta je potrebno prečkati cesto, zato previdnost ne sme biti odveč.

Ko smo vstopili v koruzo, sem bil presenečen, saj se kar v njem nahaja blagajna, kjer je možno kupiti karte. Cena vstopnice je 5€ za otroke stare od 3 do 16 let, za odrasle osebe pa je cena 8€. Družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) pa stane 19€. Labirint lahko v tem času obiščete prav vsaki dan med 9. in 20. uro.

Na blagajni smo dobili tudi karto oz. zemljevid z navodili kako priti do posameznih interaktivnih točk. Letošnji labirint je narejen v obliki dveh čebel in satovja. Pogled iz zraka je res hud – poglejte spodnjo fotografijo.

Podobo v obliki satovja in čebel so zasnovali študentje gradbeništva, ki so labirint tudi zakoličili. Avtorica idejne zasnove je študentka arhitekture Dajana Pejić.

Da smo obiskali vse interaktivne točke smo potrebovali slabi 2 uri. Pri vsaki interaktivni točki je določena zabavna in poučna naloga, kar super popestri dogajanje v koruzi. Zraven je napisana tudi ena črka, ki jo je nato pod ustrezno številko potrebno zapisati v rebus na zemljevidu. Tako je bilo vse skupaj še bolj zabavno, saj te rebus motivira, da res poiščeš vse točke v labirintu in uganeš besedno frazo.

Koruzni labirint se razpostira na 40.000 kvadratnih metrih površine, kar skupno znese 3.339 metrov poti. Na njem se nahaja 20 interaktivnih orientacijskih točk. Nekajkrat na leto je labirint odprt tudi ponoči, kar zna biti toliko bolj vznemirljivo.

S puncami smo tako preživeli lep in aktivnem popoldan. Če se boste potepali po Mariboru in vam bo čas dopuščal vam res priporočam obisk. Tudi če imate na voljo malo časa, vam bo kratek odmik od vsakdanjika sigurno zanimiv. Prepričan sem, da se boste imeli fajn. 🙂

Nasvet: Priporočam, da se športno obujete in zraven vzamete nahrbtnik z vodo in kakšnim prigrizkom za otroke.

Več o koruznem labirintu lahko preberete tukaj.

Dodaj odgovor