Domači med + emajliran lonček po izbiri

23,00

Priložen med proizvaja Čebelarstvo Bauman – Lačen in je na povsem naraven način pridelan na obronkih Dravskega polja in Haloz.

Zraven je priložen poljuben lonček črne ali bele barve ki se lepo dopolnjuje k steklenici medu. Med in emajliran lonček z izbranim motivom je odlično darilo za vse vrste priložnosti. Zraven lahko priložite tudi čaj in tako dobite popolno in kar je najbolj pomembno, povsem naravno darilo.

Podrobnosti in mere emajliranega lončka:

  • kvaliteten lonček slovenskega proizvajalca EMO NOVUM (črna barva) ali Metalac Posuđe (bela barva)
  • primeren za vse kuhinjske plošče (tudi indukcijo)
  • primeren za pomivanje v pomivalnem stroju
  • ni primeren za uporabo v mikrovalovni pečici
  • izjemno obstojen tisk – s pranjem se ne izbriše
  • Premer lončka: 8 cm
  • Višina lončka: 7 cm (EMO), 8 cm (Metalac)
  • Prostornina: 350 ml (EMO), 370 ml (Metalac)

POMEMBNO: Pri naročilu v opombe napišite kateri lonček bi želeli imeti. Izbereti si lahko katerikoli lonček iz naše ponudbe.

Med je točen v slovenski kozarec, ki je od leta 2009 zaščiten z blagovno znamko, katera je bila konec leta 2013 potrjena tudi na nivoju EU. Točenje medu v tem kozarcu je kontrolirano, kar pomeni, da se v takšnem kozarcu vedno nahaja med iz Slovenije.

Trenutno imamo v spletni trgovini na voljo še cvetlični, akacijev in ajdov med.

Cvetlični med je najpogostejša vrsta medu in ga prepoznamo po značilni aromi ter svetlo rumeni do rjavi barvi. Vonj in okus sta odvisna od rastline, izvora in dodatka mane. Po svojih senzoričnih lastnostih je raznovrsten, saj so te odvisne od različnih cvetov, na katerih so čebele nabrale nektar. Po okusu je srednje do močno sladek in ima pekoč pookus po sladkem.

Akacijev med je svetlo rumene barve ter zaradi svojega sladkega in nežnega okusa ena najbolj priljubljenih vrst medu. Vsebuje manj cvetnega prahu kot ostale vrste. V primerjavi z drugimi vrstami je bolj tekoč in  se zelo počasi kristalizira. Akacijev med se toči od maja do junija.

Ajdov med je temne barve in ima srednje do močan vonj. Pogosteje se pojavlja šele v zadnjem času, zato njegove lastnosti še niso v celoti opisane.

Neto količina: 450g