Kako rezervirati apartma preko portala Booking.com

booking.com

Napovedi pravijo, da bo letos na hrvaški obali precej več turistov, kot pa v preteklih letih. Ste med tistimi, ki še nimate rezerviranega apartmaja? Nič hudega. Še vedno lahko na precej preprost način rezervirate apartma. Če vas zanima kako, berite naprej!

Preden pričnete iskati apartma na hrvaški obali, si je dobro izbrati vsaj okvirno lokacijo. Ali želite dopust preživete na celini ali na otoku? V Istri ali v Južni Dalmaciji? Izbira je povsem vaša in zagotavljamo vam, da povsod najdete izjemne kraje z lepimi apartmaji.

Odločitev na katerem delu hrvaške obale boste preživeli dopust je povsem vaša. V Istri in Severni Dalmaciji je nekoliko več turistov. To je razumljivo, saj je časovno in posledično cenovno ceneje dopust preživeti bližje. Najmanj gneče je na otokih v Srednji in Južni Dalmaciji. Na Dolgem otoku, Pašmanu, Ugljanu, Braču, Hvaru, Korčuli, Visu, Mljetu, Lastovem in še na katerem od številnih manjših otokov v Dalmaciji boste lahko našli apartmaje v številnih mirnih zalivih, povsem ob morju. Je pa cena takšnega dopusta nekoliko dražja, stroški so višji že zaradi same poti (bencin, avtocesta, trajekti).

Če si na dopustu želite živahnega nočnega življenje, potem izberite katero od številnih mest, kjer je pestro nočno življenje. Tukaj prednačijo Zrče na Pagu, Zadar, Biograd na Moru, Vodice, Split, mesto Hvar in podobni večji kraji, v katerih dopustujejo številni mladi.

Prav tako je odvisno kako aktivno želite preživeti počitnice. Kolesarite ali tečete lahko skoraj povsod na hrvaški obali. Tako na celini kot na otokih boste našli primerne kolesarske poti. Izogibajte pa se glavnim cestam, sploh v viških sezone so lokalne ceste polne turistov.

Če se želite potapljati je najbolje, da si za dopust izberete otok v Srednji ali Južni Dalmaciji. Vodna vozila (gliserji, čolni, skuterji ipd.) lahko najamete skoraj v vseh večjih krajih.

Ko izbirate lokacijo za preživljanje počitnic preverite kakšne aktivnosti vse vam izbrana lokacija apartmaja omogoča.

Najem apartmaja preko portala Booking.com

Booking.com je svetovno znan spletni portal namenjen hitremu rezerviranju hotelov, apartmajev in počitniških hiš. Preko iskalnika na portalu lahko poiščete ustrezen apartma ali počitniško hišo na izbrani lokaciji in s par kliki naredite rezervacijo termina. Za rezervicijo apartmaja v večini primerov potrebujete kreditno kartico, s katero opravite plačilo oz. rezervacijo termina. Obstajajo tudi možnosti, da naknadno spremenite termin ali lokacijo, vendar je to odvisno od ponudnika.

Praktični primer: Recimo, da smo 4 članska družina, ki bi rada preživela kratek dopust v Dubrovniku, v mesecu avgustu. Obiščemo spletno stran booking.com in na prvi strani se nam prikaže iskalnik, v katerega vpišemo podatke, kot so prikazani na spodnji sliki in kliknemo “Išči!

booking 1

Odpre se nova podstran, na kateri so že izbrane proste nastanitve. Na vrhu strani piše, da je zasedenost za ta termin že 92% ter da je najdenih 205 nastanitev. V tem primeru so tukaj mišljene še vse nastanitve, tako hoteli, apartmaji, počitniške hiše, hostli itd.

booking 2

Na levi strani v meniju se nahajajo dodatni filtri po katerih lahko filtriramo med ponujenimi nastanitvami. To pomeni, da lahko omejimo znesek najema, določimo želeno število zvezdic, kakšne obroke želimo, kakšno vrsto objekta želimo ipd. Za naš primer smo pri Vrsta objekta izbrali “Apartmaji”.

S tem, ko smo izbrali vrsto objekta “apartma”, se nam stran osveži in prikažejo se samo tiste nastanitve, ki so označene kot apartmaji. Število nastanitev se je ustrezno zmanjšalo na 136.

Sedaj se sprehodimo po posameznih ponudbah, kjer lahko prebiramo komentarje gostov, ki so že bili v tem apartmaju, primerjamo ocene, si ogledamo fotografije. Ko kliknemo na določeno ponudbo se nam prikaže veliko dodatnih informacij o izbranem apartmaju.

booking 4

Če se odločimo za rezervacijo, lahko kliknemo na “Rezerviraj” in odpre se nam postopek za rezervacijo apartmaja. Tukaj samo sledimo navodilom, vpišemo svoje osnovne podatke ter podatke o kreditni kartici. Vsa potrdila za rezervacijo in potrditev plačila dobimo na naš elektronski naslov.booking 1

Dodaj odgovor