7 športno-rekreativnih pripomočkov, ki jih vzamemo s seboj na morje

gremo na morje

Pomlad je že tukaj in končno bomo tudi mi šli na naše prve družinske počitnice. Pozimi sva s Katjo pridno varčevala najin dopust, vse z namenom, da bomo v toplejših mesecih lahko čimveč časa preživeli na morju. Ni skrivnost, da naravnost obožujeva morje, morski zrak, morske sprehode ob sončnem zahodu in to najino strast do morja sva prenesla tudi na Hano in Nežo, ki se vedno znova veselita naših počitnic. Prvi teden v maju bomo preživeli nekaj dni v Istri, kamor bomo odšli z avtodomom, ki si ga lahko ogledate tukaj (T680). To bo naše prvo potovanje z avtodomom, česar se neizmerno veselimo. Na počitnicah smo radi precej aktivni, kar se odraža v številnih športno-rekreativnih pripomočkih, ki jih vozimo s seboj na morje. In danes vam želim te predstaviti.

Zato spodaj naštevam 7 najpogostejših stvari, ki jih nosimo s seboj na morje.

  1. Potapljaške maske, dihalke, plavutke – Snorklanje je zakon! 🙂 Jaz nisem ravno potapljaški navdušenec, se pa zato veliko raje potaplja Katja. Tudi Hani gre snorkljanje zelo dobro od rok, Neža pa se bo letos prvič učila gledati pod vodo z masko. Za letošnje leto smo vso opremo za snorkljanje nabavili tukaj, kjer imajo zelo raznoliko potapljaško opremo.
  2. Kolesa – Če je le opcija vzamemo s seboj kolesa za celo družino, vendar kadar potujemo s klasičnim avtomobilom to žal ni možno, zato takrat vzamemo na morje samo otroški kolesi. Z avtodomom bomo lahko s seboj na morje vzeli vsa kolesa, kar je enkratno.
  3. Skiroji (otroški) – So nujni pripomočki, ko se odpravimo na dolge sprehode. Z njimi smo hitrejši in bolj vzdržljivi, saj se Hana in Neža ne utrudita prehitro. Se pa večkrat zgodi, da potem jaz delam vaje za roke, ko te skiroje nosim naokrog. 🙂
  4. Rolerji – Katja je na rolerjih doma, Hana se z njimi šele spoznava, Neža in jaz pa ju bova spremljala na kolesih. Včasih sem tudi jaz rolal, vendar je od tega minilo že veliko let. Bom raje tekel zraven.
  5. Tekaški copati in garmin ura – Tekač v družini sem zaenkrat samo jaz in upam, da se mi kmalu katera od punc pridruži. Na morju najraje tečem zgodaj zjutraj, največkrat gre za lahkotne teke, ki niso daljši od 10 km.
  6. Žoge, loparji za badminton – Če v avtomobilu ostane še kaj prostora, vanj stlačim še kakšne žoge in loparje. A priznam, da jih velikokrat na morju potem niti ne uporabljamo.
  7. Napihljiv čoln – Zadnji dve leti imamo dokaj velik napihljiv čoln na vesla, v katerem smo lahko vsi štirje. Prav zabavno je, ko plujemo do kakšnega bližnjega zaliva ali preprosto veslamo ob obali. Hana in Neža do sedaj nista bili najbolj radi v čolnu, upam da se to letos spremeni.

Tole je 7 naših nepogrešljivih športno-rekreativnih pripomočkov, ki jih najpogosteje vzamemo s seboj na morje. Bolj kot ne, so vse naše aktivnosti na morju prilagojene Hani in Neži. Kar je seveda razumljivo. Neradi cel dan ležimo na plaži, zato si poskušamo na morski destinaciji privoščiti čimveč izletov. Sedaj sta že dovolj veliki, tako da je to veliko lažje. Letos pričakujem, da bomo tudi več kolesarili. Hana je namreč na kolesu dovolj zanesljiva, Nežo pa bom prevažal v kolesarskem sedežu.

Kaj pa vi vzamete s seboj na morje? 🙂

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor