V Amsterdam lahko potujete tako poceni kot še nikoli!

amsterdam

Transavia, nizozemska nizkocenovna letalska družba bo naslednje leto (od 4.4.2017) vzpostavila novo letalsko povezavo med prestolnicama Ljubljana in Amsterdam. To pomeni, da bo letalska karta do Amsterdama tako poceni kot še nikoli. Trenutno je možno povratne karte kupiti že za 58€, največ takšnih terminov je v juniju 2017. Enosmerna karta stane neverjetnih 29€, kar je odlično, če nimate fiksnega plana za povratek.

V Amsterdam se bo letelo z letalom Boeing 737, na katerem je 183 sedežev. Poleti iz Ljubljane bodo potekali ob torkih, četrtkih in nedeljah. Transavia zagotavlja, da bodo enako nizke cene ponujali tudi v poletnih mesecih. Tako lahko poletni dopust za spremembo preživite tudi na severu Evrope, kar zna biti za marsikoga prijetna popestritev. In takšen dopust je po zaslugi te nizkocenovne linije lahko povsem enakovreden dopustu na hrvaški obali.

Amsterdam je glavno mesto Nizozemske in se nahaja v zahodnem delu države. V mestu in okolici živi okrog 800.000 ljudi. Ime za Amsterdam izhaja iz besed Amstel (reka, ki teče skozi mesto) in Dam (najpopularnejši trg v mestu). Tako se namesto besede Amsterdam velikokrat uporablja vzdevek A’dam.

Amsterdamu pravijo tudi Severne Benetke, saj mesto dobesedno leži na vodi oz. pod vodo – uradno en meter pod vodo. V mestu je veliko kanalov, ki tvorijo kanalni pas v obliki polkroga. Najbolj znani kanali so Keizersgracht, Prinsengracht in Herengracht. Nad temi kanali so v Amsterdamu številni mostovi, teh je več kot 1500.

Spodaj je zemljevid, ki prikazuje lokacijo mesta Amsterdam.

Jaz doma že žicam svojo ženo, da je sedaj idealni čas, da naslednje leto naredimo izlet proti severu Evrope. Morda Amsterdam obiščemo v poletnih mesecih. Bomo videli. 🙂

[optin-cat id=”1009″]

Dodaj odgovor